Džejlen Branson (Foto: AFP)
Džejlen Branson (Foto: AFP)

Levoruki trio Niksa uzvratio udarac, Branson nije hteo da završi sezonu kod kuće (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 04:10

Majami prokockao prvu meč loptu

Počelo je veoma loše za ekipu Toma Tibodoa, pošto je postigla svega 14 poena u uvodnoj deonici pet utakmice polufinala Istočke konferencije i našla se posle 12 minuta igre u dvocifrenom zaostatku. Usledila je dobra reakcija i prekret već do poluvremena, a onda i furiozna treća deonica u kojoj su Njujork Niksi stekli ključnu prednost i u poslednjoj deonici priveli posao kraju pred svojim navijačima u Medison Skver Gardenu - 112:103 za 2-3 u seriji.

Džejlen Branson je bio apsolutni junak pobede tima iz Velike jabuke, pošto je susret okončao sa istorijskim brojkama. Bivši igrač Dalasa je u biti ili ne biti utakmici ubacio 38 poena i koketirao sa tripl-dablom: devet skokova i sedam asistencija. Sve to uz 12/22 iz igre, što su brojke koje dosad nijedan košarkaš Niksa nije zabeležio u doigravanju. A proveo je svih 48 minuta na parketu!

Izabrane vesti

Ipak, velike zasluge idu i na račun preostalog dela "levorukog trija". Er Džej Beret je meč okončao sa 26 poena i sedam skokova, dok je Džulijus Rendl dodao 24 poena, uz po pet uhvaćenih lopti i završnih dodavanja. Pomenuta trojka bila je odgovorna za 79 odsto poena pobedničke ekipe.

Mora se pomenuti i Kventin Grajms, koji je poput Bransona proveo svaku sekundu na parketu. U finišu je šepajući odigrao jednu junačku odbranu, ukrao loptu rivalu i tako praktično stavio tačku na večerašnji susret. Na 01:39 do kraja je ukrao loptu Džimiju Batleru, pri rezultatu 107:101 za Nikse. Zabeležio je osam poena, pet asistencija i četiri skoka, ali njegov doprinos se nije mogao izmeriti statističkim parametrima.

Niksi su u prvom kvartalu šutirali 4/11 za dva, 2/9 za tri. Dakle, pogodili su samo šest šuteva iz 20 pokušaja. Na sve to izgubili su i sedam lopti. Usledila je furizona serija u drugom kvartalu 18:2 u kojoj je Branson ubacio pet, Beret osam poena. Uzvratio je Majami sa 9:0 i vratio prednost, a potom je nastupila rezultatska klackalica da bi Rendl trojkom u poslednjim sekundama omogućio Njujorku da veliki odmor dočeka sa viškom (50:47).

Ponovo su Beret i Branson dobro otvorili deonicu po povratku sa odmora, te su se Niksi serijom 12:2 odlepili. Interesantno je da su u ovoj deonici koševe za domaćina postizali samo levoruki košarkaši tima iz Velike jabuke: Beret i Rendl su ubacili po 12, Branson 10 poena. Nije se Majami predavao, pa je sa četiri vezane trojke sredinom odlučujućeg kvartala istopio zaostatak, a u tim trenucima je Mičel Robinson odgovorio: 2+1, pa još dva penala za 100:93. U finišu su Branson i Beret preuzeli odgovornost, Ajzea Hartenštajn je ubeležio jedno bitno i efektno "putbek" (iz ofanzivnog skoka) zakucavanje na 02:07 do kraja susreta. Niksi su se odbranili i sprečili Vrelinu sa Floride da im sezonu okonča u njihovom domu.

Nije Džimi Batler uspeo da povuče Majami ka pobedi u Njujorku, a susret je okončao sa 19 poena, devet asistencija i sedam skokova. Bem Adebajo je dodao 18 poena, uz osam uhvaćenih lopti, Dankan Robinson je brojao dao 17, Maks Strus do 14, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Kejleb Martin.

Šesta utakmica je na programu u noći između petka i subote (termin još nije određen), kada će Majami Hit imati još jednu meč loptu i priliku da pred svojim navijačima overi konferencijsko finale.

NBA (PLEJ-OF) - 5. UTAKMICE

Četvrtak

Njujork - Majami 112:103 /2-3 u seriji/

/Branson 38 - Batler 19/

Golden Stejt - LA Lejkers /1-3 u seriji/ U TOKU



tagovi

Njujork NiksDžejlen BransonMajami Hit

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara