Dvorana Stožice (©ABA liga – Cedevita Olimpija / Jure Banfi)
Dvorana Stožice (©ABA liga – Cedevita Olimpija / Jure Banfi)

Ljubljana konkurencija Beogradu za organizaciju Fajnal fora Evrolige

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.02.22. | 19:12

Da li se sprema veliki preokret?

Kada je pre nešto više od mesec dana Mozzart Sport objavio vest da bi Beograd drugi put u poslednje četiri godine mogao da bude domaćin Fajnal fora Evrolige izgledalo je kao da je ozvaničenje ovog poduhvata blizu, međutim prema najnovijim informacijama iz Slovenije u trku za organizaciju završnog turnira mogla bi da se uključi Ljubljana!

Kako javlja slovenački ogranak televizije Sportklub, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izneo je “izuzetno interesovanje“ da baš glavni grad Slovenije u dvorani Stožice ugosti četiri najbolja tima Evrope krajem maja!

Izabrane vesti

Jankovićev predlog navodno je podržala Cedevita Olimpija, zbog čega je o namerama organizacije Fajnal fora obavešten tamošnji ministar privrede Zdravko Počivalšek.

“Informisali smo menadžment Evrolige da bi Fajnal for u našem gradu moglo da posmatra do 12.000 gledalaca. Evroliga nas je obavestila da još nije donela konačnu odluku o domaćinu turnira. Ako se Berlin ipak bude povukao, Beograd neće biti jedini kandidat”, izjavio je Janković za Sportklub.

Četvrtak, 19.00: (4,40) Žalgiris (17,0) Real Madrid (1,25)

Kako je on najavio, ako ne bude dobila dozvolu Evrolige za ovu godinu, plan je da se Ljubljana kandiduje za završne turnire narednih sezona.

Završnica elitnog klupskog takmičenja zakazana je za period od 27. do 29. maja. Prema prvobitnom planu Berlin je planiran za domaćina, ali se spekuliše da je glavni grad Nemačke spreman da odustane zbog strogih kovid mera. Beograd je u međuvremenu iskazao najozbiljniju kandidaturu da preuzme prava na organizaciju od Berlina, no slovenački mediji sada tvrde da je preokret moguć. Doduše, Evroliga i Grad Berlin još nisu doneli zvaničnu odluku o pomeranju domaćinstva iz Nemačke.

Beogradska arena je 2018. godine ugostila kasnijeg šampiona Real Madrid, te Fenerbahče, Žalgiris i CSKA iz Moskve, a kompletna organizacija je od Evrolige dobila odlične ocene.


tagovi

Fajnal for EvroligeSlovenija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara