Džejms Harden i Luka Dončić (AFP)
Džejms Harden i Luka Dončić (AFP)

Luka može u MVP trku sa Jokićem i Embidom, Egzum podsetio na beogradske dane (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.11.23. | 05:23

Bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta odigrao najbolju partiju od povratka u NBA, Dončić završio meč sa 44 poena i po šest skokova i asistencija

Očitali su Denver Nagetsi prošle nedelje lekciju do tada neporaženom Dalasu na startu NBA kupa, a Meveriksi su rešili da iskale bes na Los Anđeles Klipersima. Došli su Džejms Harden i družina u Amerikan Erlajns centar i dobili besplatnu bioskopsku projekciju iz prvog reda - u glavnoj ulozi nezaustavljivi Luka Dončić kako se šepuri beskrajnim napadačkim arsenalom. Pobedi Mevsa 144:126, Slovenac je doprineo sa čak 44 poena!

Da, ova verzija Luke Dončića može da trči MVP trku sa Nikolom Jokićem i Džoelom Embdiom. Uoči današnjih mečeva, na MVP lestvici Jokić je bio lider, Kamerunac drugoplasirani, a slovenački reprezentativac na trećem mestu. Partijom u kojoj je uz 44 poena i besprekoran šut iz igre 17/21, imao još po šest skokova i asistencija za svega 31 minut na terenu, Luka je napravio još korak na MVP merdevinama.

Izabrane vesti

Luka je večeras bio Dalasov Betmen, a Kajri Irving Robin i pratio je prvu zvezdu tima sa 27 poena, šest skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte, dok je Dante Egzum odigrao najbolju utakmicu od povratka u NBA ligu. Bivši košarkaš Partizan Mozzart Beta proveo je nešto više od 18 minuta na terenu i isporučio osam poena, pet asistencija i tri skoka. Pritom, govorom tela je podsetio na beogradske dane, kada je dizao Arenu i Grobare na noge, samo što ovog puta nije bilo autoritativnog poster zakucavanja poput onih evroligaških u lice, tada košarkaša Olimpijakosa Džoela Bolomboja i prošlogodišnjeg igrača Panatinaikosa Arturasa Gudaitisa. Međutim, prodor prilikom kojeg ostavlja u prašini čoveka već na prvom ili u prva dva, tri koraka smo videli nebrojeno puta u crno-belom dresu prošle sezone.

Izgleda da su večeras Klipersi sa smušenim Džejsom Hardenom (14 poena) i Kavaijem Lenardom (26 poena) kojem nije stigla adekvatna podrška, imali snage samo za silovit start meča. Otvorili su ga serijom 8:0, vodili još 11:3, a onda brzo potonuli i dozvolili rivalu da u drugom kvartalu napravi nenadoknadivu zalih. U trećem je timu iz Kalifornije pretila prava katastrofa budući da je Dalas išao i na maksimalnih plus 32. Na kraju, ubedljiv poraz, sa prihvatljivih 18 poena razlike.

Bilo je ovo veče u kojem su se nastavile muke San Antonija. Četvrti vezani poraz Sparsa (110:117) nije spečio ni Viktor Vembanjama sa 29 poena i drugim najboljim poenterskim izdanjem posle onog protiv Finiksa kada je brojao do 38. Nadigrali su Timbervulvsi ekipu Grega Popoviča, a dirigentsku palicu u ruke očekivano uzeli Karl Entoni Tauns i Entoni Edvards. Timske glavešine završile su meč sa zbirnih 57 poena, Tauns je imao jedan više od Edvardsa. Pritom, reprezentativac Dominikanske Republike dodao je tome 12 skokova, dok je Amerikanac imao sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija.

San Antonio je utakmicu izgubio u trećoj deonici koju je počeo sa poenom prednosti, a okončao zaostatkom 73:90. U odlučujućem periodu igre Sparsima nije bilo dovoljo ni to što su ubacili 37 poena rivalu.

NBA - REZULTATI

Detroit - Filadelfija 106:114

/Hejs 23 - Embid 33/

Vašington - Šarlot 117:124

/Kuzma 17 - Hejvord 27/

Boston - Bruklin 121:107

/Braun 28 - Voker 20/

Hjuston - Nju Orleans 104:101

/Grin 25 - Ingram 31/

Memfis - Juta 121:127

/Bejn 37 - Klarkson 26/

San Antonio - Minesota 110:117

/Vembanjama 29 - Tauns 29/

Dalas - LA Klipers 144:126

/Dončić 44 - Lenard 26/

Finiks - LA Lejkers 119:122

/Durent 38 - Džejms 32/

Sakramento - Oklahoma 105:98

/Huerter 28 - Gildžs Aleksander 33/




tagovi

Luka DončićDalas MeveriksDalasDante EgzumLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara