Nevena Jovanović (MN Press)
Nevena Jovanović (MN Press)

Mađari gledali savršenu Nevenu Jovanović

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.01.22. | 11:12

Naša reprezentativka i uzdanica Šoprona prikazala sjajno tripl-dabl izdanje - 11 poena, 12 skokova, 11 asistencija

U letnjem prelaznom roku prethodne godine Nevena Jovanović je odlučila da se preseli u redove mađarskog Šoprona. Brzo se nametnula kao jedna od glavnih igračica u timu koji već godinama dominira na domaćoj sceni, a ujedno ostavlja značajan trag i na evroligaškim pozornicama.

Šopron trenutno u prvenstvu Mađarske na vrhu tabele ima savršen skor 15-0. U 2022. godini već je ostvario dve pobede, prvu protiv ekipe TFSE-MTK iz Budimpešte na krilima Jelene Bruks - 29 poena, devet skokova, a drugu protiv BEAC Ujbuda.

Izabrane vesti

Do drugog ubedljivog trijumfa u novoj godini - 92:64, ukupno 15. u domaćem šampionatu, predvodila ih je između ostalog Nevena Jovanović, koja je prikazala sjajan performans. Ostvarila je za 32 minuta tripl-dabl - 11 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Jelena Bruks je takođe bila među najzapaženijima sa 15 ubačenih poena.

"BEAC je ove godine imao neke velike pobede, pa smo na njih morali posebno da obratimo pažnju", rekla je Nevena Jovanović posle fantastičnog izdanja. "Igraju dobru košarku, tako da smo morali da budemo koncentrisani do poslednjeg minuta. Imali smo i neke lošije periode na meču, ali najvažnije je da jako treniramo i da uvek budemo spremne za narednog protivnika".

Kad je Evroliga u pitanju, Šopron je u Grupi B na trećem mestu sa skorom 6-4. Naredni susret u elitnom takmičenju igraju 13. januara protiv Fenerbahčea. Pre toga će u subotu odigrati prvenstvenu utakmicu sa Đerom.



tagovi

Nevena Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara