Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Madar i Gudurić rešili istanbulski derbi

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 23:05

Fenerbahče savladao Galatasaraj posle velike borbe

Košarkaši Fenerbahčea upisali su treću pobedu u turskom prvenstvu, pošto su u četvrtom kolu kao gosti savladali Galatasaraj u istanbulskom derbiju 62:74.

Vodila se velika borba tokom svih 40 minuta, ali je uglavnom ekipa Dimitrisa Itudisa bila u prednosti. U poslednjoj četvrtini je uspostavila kontrolu, povela sa 64:50 u ranoj fazi i do kraja sačuvala višak.

Izabrane vesti

Fenerbahče je sa učinkom 3-1 drugi na tabeli iza maksimalnog Anadolu Efesa, dok je Galatasaraj posle drugog poraza (2-2) pao na 12. mesto.

Bivši košarkaš Partizana, Jam Madar, predvodio je pobednički sastav sa 15 poena, četiri skoka i tri asistencije, a ispratio ga je srebrni reprezentativac Srbije iz Manile i nekadašnji igrač Crvene zvezde, Marko Gudurić, sa 11 poena, četiri uhvaćene lopte i tri završna dodavanja. Isti poenterski učinak imao je i Džonatan Motli, a Nik Kalates je odigrao još jednu raznovrsnu utakmicu i susret okončao sa devet poena, kao i po šest skokova i asistencija.

U ekipi Galatasaraja, koju je sa klupe u odsustvu bolesnog Zvezdana Mitrovića predvodio bivši asistent Dejana Radonjića iz Crvene zvezde Nikola Birač, istakao se bivši igrač Efesa Bugrahan Tundžer sa 14 poena, dok je 13 dodao Semih Kabadža. Amerrikanac koji je svojevremeno branio boje Zvezde i Partizana, Kori Volden, proveo je skoro 32 minuta na parketu, ali ga lopta nije najbolje slušala pa je postigao samo pet poena, uz četiri završna dodavanja i tri skoka.



tagovi

KK FenerbahčeMarko GudurićJam MadarNikola BiračKori Volden

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara