Majk Džejms u sjajnoj formi, Monako u seriji pobeda

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 20:52

Posle pobede nad Crvenom zvezdom, Monako je savladao i Albu u 4. kolu Evrolige

Posle dva uvodna poraza, malo šta je bilo pozitivno u igri Monaka, međutim stvari su se drastično promenile ove nedelje. Ekipa Saše Obradovića fantastično završava nedelju duplog kola sa dve pobede koje pokazuju da s pravom Kneževi imaju velike ambicije u Evroligi.

Naime, posle trijumfa u Beogradu protiv Crvene zvezde, Monako je sada došao do prve pobede na svom terenu. Alba nije imala realnu šansu da ugrozi Majka Džejmsa i ekipu večeras pa je Monako na kraju slavio sa rutinskih 86:75.

Izabrane vesti

Monako je u većem delu meča bio neuporedivo bolji tim, a dvocfrenu prednost su stekli sredinom drugog kvartala kada je na semaforu stajalo (39:28). Već tada je bilo jasno da će Alba vrlo teško moći da savlada Monako.

Albi nisu pomogli ni odlični procenti pri šutu za tri poena. Tomas, Timan, Braun i Delo su izvanredno šutirali, ali ni njihovi poeni nisu bili u stanju da ugroze rastrčani Monako

Alba je na kratko spustila na minus devet u poslednjoj deonici, ali je onda Majk Džejms prezeo stvari u svoje ruke i ponovo vratio nedostižnu prednost.

Na kraju je Džejms ubacio 17 poena. Imao je četiri skoka i sedam asistencija. Niko osim njega u Monaku nije bio dvocifren, ali su se svi upisali u listu strelaca, uključujući i Kembu Vokera koji je igrao 12 minuta i upisao pet poena.

Alba sa druge strane i dalje nema pobedu i ako je suditi po startu sezone u elitnom takmičenju, čeka ih ponovo teška sezona u Evroligi kao prošle sezone kada su bili pri dnu tabele. Najefikasniji je bio Met Tomas sa 17 poena.

EVROLIGA - 4. kolo

Četvrtak

Fenerbahče - Asvel 101:86

/Vilbekin 18, Biberović 17, Motli 15, Gudurić 14, Hejs 14 - F. Džekson 25, De Kolo 11, Lovernj 11/

Olimpijakos - Partizan 98:94 (85:85)

/Larencakis 19 - Ledej 18/

Baskonija - Žalgiris 82:99

/Moneke 32 - Šmic 21/

Real Madrid - Olimpija Milano 88:71

/Ljulj 19 - Šilds 16/

Petak:

Monako - Alba Berlin 86:75

/Džejms 17 - Tomas 17/

Anadolu Efes - Valensija U toku

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv U toku

Virtus Bolonja - Crvena zvezda U toku

Barselona - Bajern Minhen U toku

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK MonakoKK AlbaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara