undefined
undefined

Makabi kupio prvo pojačanje! Ne poznaje ga ni Vikipedija

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.07.20. | 13:55

Stiže američki plejmejker

Dok je prelazni rok prštao prethodnih nedelja u Evroligi, Makabi je stajao sa strane i čekao. Ponos Izraela se fokusirao na završnicu izraleskog šampionata i zato nije bilo mnogo spekulacija o o dolascima u Tel Aviv.

Ipak, posle odlaska Nejta Voltersa i nove povrede Džona Dibartolomea je bilo jasno da Makabi traži plejmejkera koji će biti podrška Skotiju Vilbekinu. Želja je bio Lorenzo Braun, ali je on bio skup za rezerevnog pleja i završio je u Fenerbaheču.

Izabrane vesti

Danas je Makabi dogovorio prvo pojačanje za sledeću sezonu. U Tel Aviv stiže američki plejmejker Kris Džons (27), koji nije poznato ime u evropskoj košarci. Čak nema ni stranicu na Vikipediji. Ali Makabi ga je dobro ispratio u Bursi prošle sezone. Džons je blistao u turskom šampionatu. Bio je prvi strelac ekipe sa 15,3 poena po meču, ali se još bolje istakao u organizaciji igre i defanzivi. Sa 6,8 asistencija po meču je bio četvrti asistent lige, a sa 1,9 ukradenih lopti treći kraljivac lige. Imao je čak šest prvenstvenih utakmica sa dabl-dabl učinkom. Baš ono što je Makabiju bilo potrebno kao podrška Vilbekinu.

Interesantno je da je Amerikanac pre mesec dana produžio ugovor sa Bursom na godinu dana, ali je Makabi bio toliko uporan da je na kraju platio obeštećenje truskom klubu da bi dobio Džonsa.

Kris Džons je pre Burse igrao za belgijski Mons, švajcarski Bazel, a internacionalnu karijeru posle koledža je započeo epizodom u mongolskoj košarci?! 


tagovi

Kris DžonsonMakabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara