Duško Ivanović i Tadas Sedekerskis (Foto: Starsport)
Duško Ivanović i Tadas Sedekerskis (Foto: Starsport)

Makabi se uzalud interesovao, Duško Ivanović čuva kapitena

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 02:44

I ne samo njega

Pisali su nedavno izraelski mediji o interesovanju Makabija iz Tel Aviv za usluge prtovimca Baskonije Tadasa Sedekerskisa. Litvancu ističe ugovor na kraju sezone i Izraelci su ugledali priliku da se dobro pojačaju, ali Baski ne žele da puste kapitena. Kako prenosi baskijski list El Koreo, uprava kluba radi na obnavljanju ugovora Sedekerskisa, ali i centra Majka Kocara.

Poput litvanskog i estonskom reprezentativcu ističe ugovor po okončanju tekuće takmičarske godine, ali izgleda da Duško Ivanović želi da očuva unutrašnju liniju ekipe. Sedekerskis se izdvojio kao jedan od ključnih igrača Baskonije ove sezone, dok je Kocar uglavnom sa klupe davao veliku energiju ekipu i dobro obavljao svoj posao.

Izabrane vesti

Litvanac, koji je od 2013. u Vitoriji, se izdvojio kao jedan od najboljih krilnih centara Evrolige ove sezone, što dokuju i brojke: 9,8 poena, 7,2 skoka i prosečan indeks 16. Više skokova u proseku je od Tadasa u čitavom takmičenju hvatao samo njegov saigrač, Čima Moneke. Krase ga izuzetne fizikalije, igra veoma čvrsto, veliki je borac i ima ogromnu energiju, a pokazao se i kao korisno oružje u napadu nebrojeno puta. Izuzetno je nedostajao ekipi tokom februara zbog povrede zadnje lože.

Što se tiče Kocara, u dosadašnjem toku sezone je beležio 6,2 poena i 3,5 skokova, a pred reprezentativnu pauzu je bio na pragu dabl-dabla sa 10 poena i devet skokova, uz po tri asistencije i blokade za indeks korisnosti 26. Predvodio je i Estoniju do pobede u Skoplju protiv Makedonije na startu kvalifikacija za Evrobasket sa 16 poena, pet uhvaćenih lopti i tri završna dodavanja.

Kako stoje stvari, Sedekerskis i Kocar bi i naredne sezone mogli da zovu Fernando Buesa Arenu svojim domom, mada ostaje da se vidi koliko daleko je Makabi spreman da ide u navodnom interesovanju za usluge litvanskog reprezentativca.


tagovi

Košarkaški transferiBaskonijaTadas SedekerskisMajk KocarDuško IvanovićKK Makabi Tel Aviv

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara