Andres Feliz i Tadas Sedekerskis (Foto: fiba.basketball; Starsport)
Andres Feliz i Tadas Sedekerskis (Foto: fiba.basketball; Starsport)

Već kruže letnje priče: Barsa blizu Feliza, Makabi merka Sedekerskisa

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 17:40

Katalonci se izgleda ozbiljno bacili na posao za narednu sezonu, može li Baskonija da zadrži Litvanca?

Barselona je nedavno poslala mladog Majkla Kaiseda na pozajmicu u Đironu, a danas i zvanično produžila ugovor sa Janom Veselim. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je takođe istakao da klub sa Malog Kalemegdana radi na vraćanju Nikole Kalinića, a Katalonci su izgleda nanišanili i prvo pojačanje za narednu sezonu. Kako je prvi preneo Eurodevotion, prvak Španije je zainteresovan za reprezentativca Dominikanske republike Andres Feliza.

Bek Huventuda već drugu sezonu igra na visokom nivou. Prošle je počeo da skreće pažnju na sebe, potom je pružao sasvim dobre partije na Svetskom prvenstvu, a njegov napredak u tekućoj sezoni potvrđuju i brojke: 14,3 poena, 4,7 asistencija i 4,4 skoka u ACB ligi, uz 37,7 odsto preciznosti za tri. Sa prosečnim indeksom 16,4 je šesti najkorisniji igrač španskog prvenstva iza Čime Monekea, zemljaka Žana Montera, Valtera Tavaresa, Vilija Ernangomeza i Fakunda Kampaca.

Izabrane vesti

Pritom, drži kontinuitet visokih igara i u Evrokupu, gde je dosad prosečno beležio 13,7 poena, pet asistencija i 4,5 skokova i još bolji indeks korisnosti 18,5. Na sve to, ima i izvanrednih 45,7 odsto van linije 6,75 na evrosceni.

Ono što zasad stavlja znak pitanja pored ovog izveštaja je činjenica da je Feliz pre nedelju dana produžio ugovor sa timom iz Badalone do 2026. godine. Ipak, spekuliše se da je to urađeno kako bi se Huventud obezbedio i zaradio od njegovog odlaska, a spominje se da mu je otpusna klauzula 750.000 evra.

Brojke jasno ukazuju zašto postoji interesovanje iz Palau Blaugrane za usluge košarkaša koji će na leto proslaviti 27. rođendan, ali tu je i činjenica da kao košarkaš sa pasošem Dominikanske republike ne zauzima mesto stranca u ekipama iz španske ACB lige prema Kotonskom sporazumu. Dakle, čitava priča itekako ima smisla, ali daleko od toga da je nešto potvrđeno, pa će vreme pokazati da li će naredni Felizov klub biti Barselona.

I dok se Katalonci povezuju sa bekom Huventuda, Makabi iz Tel Aviva planira dodatno da ojača konkurenciju u reketu. Portal Israel Hayom ističe da Ponos Izraela pomno prati krilnog centra Baskonije Tadasa Sedekerskisa i da planira da ga preseli u svoje redove pred sezonu 2024/25.

Litvanac ima izuzetnu sezonu u Vitoriji, beleži 9,8 poena i 7,2 skoka za prosečan indeks 16 u Evroligi. Uz sve to, kako se navodi, ističe mu ugovor na kraju sezone i očekuje se veliko interesovanje evroligaških klubova za njegove usluge.

Sedekerskis će ove godine navršiti čak 11 godina u Baskoniji. Stigao je još 2013,, a posle brojnih pozajmica je počeo da dobija priliku tokom sezone 2020/21, da bi ove, pod vođstvom Duška Ivanovića, izrastao u jednog od ključnih igrača ekipe.


tagovi

Košarkaški transferiKK BarselonaKK Makabi Tel AvivBaskonijaAndres FelizTadas Sedekerskis

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara