Kazis Maksvitis (©Star Sport)
Kazis Maksvitis (©Star Sport)

Maksvitis: Izgubili smo meč već u prvom delu, nije dobro kad ti neko ubaci 93 poena u tvojoj kući

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 21:56

“Najveći naš problem bila je odbrana, nismo bili u istom ritmu svi, nismo se kapirali. Još jedan veliki problem je skok“, rekao je strelac 33 poena Kinan Evans

Žalgiris je ove sezone definitivno izgubio status tima koji igra jako dobro kod kuće, jer je u dosadašnjih šest utakmica u Žalgirio areni poražen četiri puta.

Kazis Maksvitis se posle najsvežijeg neuspeha pred svojim navijačima poklonio Partizan Mozzart Betu i Željku Obradoviću koji je pokazao zašto je najbolji trener Evrope.

Izabrane vesti

“Pre utakmice smo rekli da je Partizan jedan od najpotentnijih napadačkih timova u Evropi, to su i pokazali na delu. Mi smo utakmicu izgubili već u prvom poluvremenu našom odbranom. Kada ti neko ubaci 93 poena u našoj dvorani, to nikako nije dobro“, rekao je Maksvitis posle utakmice.

Najbolji strelac utakmice Kinan Evans ubacio je 33 poena, ali nije bilo dovoljno da se uzme pobeda.

“Utakmica je bila teška za nas u prve dve četvrtine, dozvolili smo im da se opuste, da lopta ide tačno gde oni žele, da ulaze veliki šutevi. Stavili su nas u problem, borili smo se u poslednje dve četvrtine, ali protiv tako talentovane ekipe nije lako igrati, pogotovo kada se opuste i rade ono što žele“, rekao je Evans i govorio o problemima:

“Najveći naš problem bila je odbrana, nismo bili u istom ritmu svi, nismo se kapirali. Još jedan veliki problem je skok. Oni su u prvom poluvremenu imali 11-12 poena iz ofanzivnih skokova, a onda verovatno još više u nastavku. Na tome moramo da radimo“.

Žalgiris posle 14 utakmica ima pet pobeda.


tagovi

Kazis MaksvitisKK PartizanEvroligaŽalgiris

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara