Nikola Jokić i Karl Entoni Tauns (©AFP)
Nikola Jokić i Karl Entoni Tauns (©AFP)

Mala škola za centre – od Jokića, za Gobera i Taunsa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 08:53

Kako je Srbin delio lekcije na parketu Bol Arene

Postoji ona čuvena agendota koju je Džamal Mari ispričao pred televizijskim kamerama, a vezana je za situaciju kada Rudi Gober odbija pomoć saigrača i želi sam da čuva Nikolu Jokića, koji mu zatim odgovara: "Brate, ali imam 47 poena".

Verovatno ta priča najbolje opisuje dominantnu ulogu koju Jokić ima kada je naspram njega nominalno jedan od najboljih defanzivnih centara lige. Zbog toga su u Koloradu svi bili oduševljeni kada je u prvom kolu plej-ofa odlučeno da Denveru rival bude Minesota. Timbervulvsi u svojim redovima imaju dvojicu centara protiv kojih Jokić obožava da igra, jer je uz Gobera tu i Karl Entoni Tauns.

Izabrane vesti

Obojica su prethodne noći bili zaduženi za najboljeg igrača sveta i još su se dobro proveli, kako je moglo da bude. Jokić je susret završio sa 13 poena, 14 skokova i šest asistencija, ali se i te kako potrudio da Gober i Tauns dobiju svoje lekcije za prvu utakmicu doigravanja.

Srpski as je obojicu vrteo oko malog prsta gotovo svaki put kada je imao loptu u rukama. Bilo je nekoliko poseda za televizijske špice, poput onog "ringišpila" sa sredine druge četvrte na kojem se našao Tauns, dok je Goberu prodao sjajan lažnjak koji francuski centar definitivno nije očekivao... Istina, imao je dugajlija Timbervulvsa priliku da udari rampu Jokiću u jednoj situaciji na samom kraju prvog poluvremena i tako mu se bar delimično revanšira. To svakako nije bilo dovoljno da se napravi razlika.

Da ne otkrivamo previše, pogledajte malu školu za centre - od Jokića, za Gobera i Taunsa.



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsMinesota TimbervulvsRudi GoberKarl Entoni TaunsNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara