Nikola Jokić i Džamal Mari (©AFP)
Nikola Jokić i Džamal Mari (©AFP)

Jokić bez ega: Nemam problem da igram u minutima kada je pobednik rešen, Mari je često naš prvi igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 08:25

“Ove godine uživam da gledam košarku, obično ne volim da gledam utakmice (smeh). Ove godine mi se baš dopada. Liga je puna talenta“, kaže dvostruki uzastopni MVP

Protutnjali su Denver Nagetsi do prvog trijumfa u plej-ofu. Brzo, efikasno, bez velike potrošnje. Čak se i Nikola Jokić nije mnogo umorio, mada je na kraju skupio nešto više od 28 minuta na parketu.

Mogao je i dosta manje, da Majkl Meloun nije odlučio da svog najboljeg igrača uvede na parket u poslednjoj četvrtini, kada je Denver vodio i sa 30 razlike. To je baš naglasio jedan od voditelja studija ESPN Džoel Raš, koji je na početku razgovora sa dvostrukim uzastopnim MVP poručio da je bio spreman da ga pita za mišljenje o tome što je igrao samo sedam minuta, a onda je ipak proveo na parketu dosta više, pa je pitanje glasilo - šta misli o tome?

Izabrane vesti

“To nije pitanje za mene“, nasmejao je Jokić prisutne u studiju, a kada su ga pitali da li je tražio da se vrati na parket odgovorio je:

“Ne, ne, ne. Nemam problem sa tim da igram u minutima kada je pobednik već rešen (engleski izraz: Garbage time), radio sam to u prve dve-tri godine u Denveru, tako da mi ne smeta, zaista“.

Šakil O'Nil se uključio i pozdravio Jokića, što je izazvalo osmeh na njegovom licu, a pitanje je glasilo – da li grize usne u iščekivanju kada su naspram njega Rudi Gober i Karl Entoni Tauns koji, očigledno, ne mogu da ga čuvaju?

“Iskreno, oni rade dobar posao. Da, u plej-of utakmici sigurno će biti malo nategnuto. Bili su dobri, zato se nadam da bih mogao da bude i sam malo bolji u sledećoj utakmici“.

Džamal Mari je odigrao izuzetnu partiju sa 24 poena, uz po osam skokova i asistencija. Na konstataciju Čarlsa Barklija da je Mari drugi najvažniji igrač u timu, Jokić je imao spreman odgovor:

“On je često naš prvi igrač. To je dobra stvar u ovom timu, jer ne postoji ego, nemamo problem kada neko preuzme odgovornost. Nekada je to Džamal, nekada Eron (Gordon), Majk (Porter Džunior), Brus (Braun)... Nemamo problem sa tim i to je ono što nas čini dobrom ekipom“.

Denver je imao celu sedmicu da se spremi, a utakmica sa Minesotom bila je poslednja na programu na startu plej-ofa. Da li su Jokić pogledao ostale mečeve, da se pripremi za doigravanje ili je televizor bio isključen?

“Ove godine uživam da gledam košarku, obično ne volim da gledam utakmice (smeh). Ove godine mi se baš dopada. Liga je puna talenta. Kao gledalac, navijač ili igrač možeš zaista da pogledaš dobre utakmice i da uživaš u igri i NBA ligi“.



tagovi

Nikola JokićNBA ligaDenver NagetsNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara