Durent i Irving Foto AFP
Durent i Irving Foto AFP

Mali korak za Duranta - veliki za sportski svet

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 11:05

"Neverovatno je da je Durant na ovakvom nivou posle tako ozbiljne povrede"

Strahovali su u Bruklinu kako će izgledati Kevin Durant u prvom meču posle povrede Ahilove tetive, možda i najteže u sportu i čak 552 dana pauze. Strahovao je i sam Durant. A od nedelje uveče strahuju rivali Netsa, jer je već u prvom kontaktu s loptom koji je završen zakucavanjem, Kej Di pokazao da je prošlost povreda koju je obnovio u finalu 2019. godine između Golden Stejta i Toronta...

Izabrane vesti

"Neverovatno je da je Durant na ovakvom nivou posle tako ozbiljne povrede. Neverovatno! Samo nekolicina igrača je uspela, tako da kažem, da savlada ovu povredu. Bilo je sjajno ponovo ga videti na terenu. Svetu je nedostajao Durant - definitivno", blistao je od sreće Stiv Neš, koji je zbog Duranta i Irvinga pristao da se bavi trenerskim poslom.

Sam Durant priznao je da je pre početka meča bilo nervoze, jer se približio momenat istine...

"Bio sam malo uznemiren, nervozan. Toliko sam dugo vizuelizovao ovaj trenutak. Devet-deset meseci sam razmišljao kako će izgledati sledeća faza moje karijere. Osećao sam da previše pričam, posebno kad je korona pogodila svet, jer nisam video budućnost... Ali da bih prošao kroz sve ovo, morao sam da budem čvrst", rekao je Durant.

Za 24 minuta na terenu, bez većih problema je ubacio 15 poena.

"Bilo je sjajno jer sam se vratio na teren i ponovo osećao kao igrač. Igra nije bila sjajna, ali bilo je solidnih trenutaka. Naravno da želim da igram na najvišem nivou, a to nije sada, već u kasnom delu sezone, odnosno plej-ofu i radiću na tome. Ali prvi korak je bio dobar", dodao je Durant.

Dodatni razlog sa zadovoljstvo Neš je imao i zbog prvih minuta Irvinga još od februara, odnosno prvih minuta saradnje dve zvezde u dresu Bruklina. Briga je sada u tuđem dvorištu...


tagovi

Bruklin NetsKajri IrvingStiv NešKevin Durant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara