Jusuf Nurkić (© AFP)
Jusuf Nurkić (© AFP)

Malo je onih koji su skakali kao Nurkić protiv Oklahome

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 14:59

Sa 31 skokom, Jusuf Nurkić je upisao svoje ime zlatnim slovima

U poslednjih 40 godina u NBA ligi, samo je sedam igrača imalo više skokova na jednoj utakmici od Jusufa Nurkića. Centar Finiksa i reprezentativac Bosne i Hercegovine je sinoć zabeležio čak 31 skok protiv Oklahome, ali ni ovakva partija nije pomogla Sansima da izbegnu poraz (118:110).

Sa pomenutim brojem skokova, Nurkić je postao rekorder Finiksa čime je prestigao Tajsona Čendelera i Pola Sajlasa koji su do sada držali rekord sa po 27 skokova.

Izabrane vesti

Poslednji put da je neko zabeležio 31 skoka na meču NBA lige viđeno je još 2010. godine kada je mladi Kevin Lav to uradio u dresu Minesote.

Naravno ovo nije ni bilizu rekorda NBA lige koji je i dalje u vlasništvu Vilta Čembrlejna koji je imao čak 55 skokova protiv Bostona još 1960. godine. Uz Bila Rasela je on ubedljivo najbolji skakač kada su u pitanju pojedinačne utakmice.

Što se tiče poslednjih 40 sezona u NBA ligi, Jusuf Nurkić je na deobi osme pozicije sa već pomenutim 31 skokom. Prednjači legendarni Čarls Oukli sa 35 skokova u Čikagu još 1988. godine kada je čuvao leđa Majklu Džordanu. Iza njega je Roni Seikal sa 34 skoka u dresu Majamija. Slede Denis Rodman (34), Čarls Barkli je imao 33 skoka u dresu Hjustona. Isti broj je imao Kevin Vilis.

Denis Rodman je najviše zastupljen na listi, a zanimljivo u poslednjih 40 godina na listi najboljih skakača se nalaze Ivica Zubac koji je imao 29 skokova na jednom meču 2022. godine. Tu je i Nikola Vučević sa istim brojem skokova, a Nikola Jokić je na 35. mestu sa 27 skokova koje je ostvario 2022. godine.



tagovi

Jusuf NurkićNBA ligaFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara