Mario Hezonja (Foto: Star sport)
Mario Hezonja (Foto: Star sport)

Mario Hezonja: Hvala Grobarima na porukama, ne znam gde ću sledeće sezone

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.03.24. | 08:16

Hrvatski internacionalac iz redova Reala očekuje toplu dobrodošlicu večeras u rasprodatoj Areni na meču protiv Partizan Mozzart Beta u 31. kolu Evrolige

Dok su navijači Partizana nabrijani da zagrme kao nikada do sada večeras od 20 časova i 30 minuta kada košarkaši Real Madrida kroče na parket Arene, jedan momak u kraljevskom dresu može da očekuje i više nego topao doček. Naravno mislimo na hrvatskog internacionalca Marija Hezonju. Godinama traje ljubav na društvenim mrežama Hrvata i navijača kluba iz Humske, a sada je sve to preraslo na otvorene pozive da krilni košarkaš obuče dres šampiona ABA lige.

Sve ovo se dodatno podgreva kada se zna da je Hezonja na izlaznim vratima Madrida iako igra izvanrednu sezonu, a i prošle je bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Evrope.

Izabrane vesti

"Nisam ništa razmišljao. Istina je da tu ima dosta poruka, zahvalan sam svim navijačima koji me prate i poštuju. Nastojim da vratim to na terenu i u igri. Što se tiče sledeće sezone, ništa ne znam. Maksimalno sam koncetrisan na ovu sezonu, da ponovimo uspeh ako je moguće od prošle i da onda bude lakše razmišljati o budućnosti", ostao je kriptičan Hezonja koji je pričao sa srpskim medijima u hotelu gde Real Madrid odseda u Beogradu.

Pokometarisao je Hrvat i atmosferu koja čeka Real večeras posebno kada se zna šta se sve dešavalo prošle sezone u duelima Madriđana i crno-belih.

"Nama domaćima ne predstavlja to problem, meni i Musi, znamo da je najbolja atmosfera na svetu u Beogradu".

O važnosti meča za klub iz Humske ne treba previše trošiti reči.

"Svaka utakmica Partizanu je najbitnija u sezoni, ja bih kao fan Evrolige i njihov fan voleo da ih vidim u plej-ofu. Za nas je takođe bitna jer smo neke prethodne gubili na blesav način. Bilo je tu svega, od bolesnih igrača do povreda".

Real sa druge strane suvereno vlada na tabeli.

"Mislim da pravi takmičar i sportista nalazi motivaciju kada je na vrhu, da tu ostane, mislim da je to lakše nego doći, svakome može da se desi da dođe na prvu poziciju. Imamo dosta iskustva što se tiče Evrolige, da smo maksimalno koncetrisani do samog kraja, da možda čak i nije toliko bitno biti prvi nego na kraju koliko biti prvi i osvojiti trofej u maju. Imamo dovoljno iskustva u ekipi da imamo takav mentalitet".

Ipak, Hezonja poziva na oprez kada je njegova ekipa u pitanju.

"Mislim da je sama slika Evrolige da svako svakoga može dobiti. Izgubili smo i mi par utakmica, nismo nepobedivi, tu svašta može da se dogodi. Ipak, ako budemo koncetrisani kao na početku sezone, a i sada, mislim da imamo velike šanse da ponovimo uspeh".

Prošle sezone je Real ispisao istoriju kada se vratio iz zaostatka 0-2 protiv Partizana i na kraju otišao na završni turnir. Sada ponovo jure istoriju. Žele da postanu prvi tim koji će osvojiti titulu kao prvoplasirani tim iz ligaškog dela.

"Zašto da ne? Bilo bi lepo. Da li su brojevi protiv nas, naravno da jesu. To niko nije uradio, a to je nama velika motivacija i stalno ih treba nalaziti, da osvajamo i da pobeđujemo", dodao je Hezonja.

EVROLIGA - 31. kolo

četvrtak

18.30: (1.05) Efes (27.0) Alba (11.0)

19.00: (1.80) Žalgiris (15.0) Baskonija (2.25)

20.15: (1.07) Olimpijakos (25.0) Asvel (9.00)

20.30: (2.25) Partizan Mozzart Bet (15.0) Real Madrid (1.80)

petak

19.00: Crvena zvezda - Virtus

19.00: Monako - Valensija

20.15: Panatinaikos - Barselona

20.30: Bajern - Makabi

20.30: Olimpija Milano - Fenerbahče

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mario HezonjaKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara