Markus Hauard (©Starsport)
Markus Hauard (©Starsport)

Markus Hauard o Ivanoviću: Ima sjajan pristup, očekuje da igramo svaku utakmicu sa 100 odsto

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 17:51

Američki bek, koji nije najbolje počeo drugu sezonu u Vitoriji, izneo prve utiske o novom treneru

Napravila je Baskonija promenu na klupi i to je odmah dalo rezultat. Duško Ivanović je nasledio Đoana Penjaroju i već u prvoj utakmici po povratku u tim upisao pobedu - u Evroligi protiv Partizana. Ipak, da je dosta posla pred iskusnim crnogorskim stručnjakom, koji je sezonu počeo u Crvenoj zvezdi, postalo je jasno već u susretu sa Gran Kanarijom za vikend, kada je tim Jake Lakoviča odneo pobedu iz Buesa Arene (76:88).

Baski od start sezone imaju učinak 4-4 u ACB ligi, 2-4 u Evroligi, dobili su samo dve od sedam odigranih utakmica kod kuće. Razlog su brojne povrede, ali i velike oscilacije u igri ključnog igrača, Markusa Hauarda.

Izabrane vesti

Ubacio je 26 poena Žalgirisu i 22 Panatinaikosu - u porazima. U trijumfu nad Partizanom je imao 14 poena, ali i indeks korisnosti -1. Na proseku je od 13,5 poena samo zbog dva pomenuta nastupa, ali za tri šutira sa svega 25 odsto preciznosti i ima prosečan indeks tek 6,7. U ACB ligi ipak igra bolje: 15,8 poena, uz 36,5 odsto za tri. Sveokupni utisak je da se od sjajnog strelca očekivalo mnogo više.

Zato se u klubu nadaju da bi mogao da proradi kod Ivanovića i konačno pronađe kontinuitet. Jasno je da uživa poštovanje novog trenera, s ozbirom da ga je crnogorski stručnjak svojevremeno okarakterisao kao jednog od najdominantnijih igrača u Evroligi.

"Valter Tavares i Markus Hauard su dva jedina dominantna igrača u Evropi", rekao je Ivanović jednom prilikom dok je bio šef struke tima sa Malog Kalemegdana, komentarišući značaj Tavaresa za Real, pred duel sa Kraljevskim klubom.

A šta Haurad posle nedelju dana saradnje ima da kaže o novom treneru?

"Ima sjajan pristup prema svemu, veoma ne intenzivan, zahteva da igramo sa 100 odsto i u tome je bio veoma jasan", istakao je bivši saigrač Nikole Jokića iz Denver Nagetsa.

Istakao je Amerikanac da je pobeda protiv Partizana pomogla ekipi da poveže redove, posle "nekoliko teških nedelja".

"Moramo da nastavimo da ispravljamo greške i imamo manje mentalnih padova na utakmicama, da održavamo energiju 40 minuta. Ako nastavimo da igramo ovako imaćemo uspeha, samo moramo da ostanemo ujedinjeni", zaključio je Hauard.

Pred Ivanovićem i Hauardom je već ove nedelje još jedan veliki ispit, gostovanje u Pireju ekipi Olimpijakosa (četvrtak, 18.15). Oba tima žarko žele da pobede, jer i crveno-beli ne briljiraju na startu sezone u elitnom takmičenju (3-3).


tagovi

Markus HauardDuško IvanovićBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara