Filip Petrušev u dresu Gonzaga (©AFP)
Filip Petrušev u dresu Gonzaga (©AFP)

Martovsko ludilo: Može li Gonzaga do titule bez Petruševa

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 07:36

Poznat kostur NCAA turnira koji počinje 18. marta, a završava se finalom 5. aprila

Nije imao sreće Filip Petrušev da sjajnu prošlu sezonu završi na šampionski način i uđe u istoriju kao prvi Srbin sa NCAA prstenom, jer je pandemija korona virusa otkazala završnice mnogih konferencijskih turnira, a zatim i onaj glavni u kojme su Boldozi iz Spokena slovili za glavnog favorita. Srpski centar je prošlog leta promenio smer, odnosno vratio se u Srbiju, ali Gonzaga je i ove godine na terenu potvrdila da nije promenila nameru da se konačno domogne title u najglomaznijem košarkaškom takmičenju na planeti koje je ove sezone brojalo 347 ekipa, jer je deset odlučilo da ne učestvuje zbog korona virusa.

Gonzaga je prvi nosilac ne samo Zapadnog puta do Fajnal fora, već je i prvorangirani tim celokupnog NCAA turnira koji će se za razliku od prošlih sezona kada je bio raštrkan po većem delu Amerike, ovoga puta, zbog zdravstvene sigurnosti, održati u Indijanapolisu i okolini, odnosno Vest Lafajetu i Blumingtonu u kojima će se 18. marta odigrati prve četiri utakmice kako bi se popunio glavni kostur od 64 ekipe.

Izabrane vesti

Utorak, 02.00: (1,50) Denver (13,0) Indijana (2,95)

Predviđanja je mnogo ko bi mogao da iznenadi, jer je već bilo iznenađenja na konferencijskim tunirima, mada kada je konačni pobednik u pitanju, istorija uči da je poslednja titula koja nije otišla u ruke timovima iz sadašnjih šest najjačih konferencija (ACC, Pac-12, SEC, Big Ten, Big East, Big 12) bila ona iz sada već daleke 1990. kada je šampion bio Univerzitet Nevada Las Vegas (UNLV).

Još jedno, možda i ne baš veliko iznenađenje, s obzirom na igre u ovoj sezoni, stiglo je u nedelju uveče. Desetočani Komitet NCAA koji dopunjuje kostur na 31 ime šampiona konferencija (akademski najsprestižnija konferencija "Ajvi lig" otkazala je sezonu) ipak je odličio da ne pruži "popravni" Djuku koja se nije našao u dodatnih 37 ekipa i prvi put posle 1995. godine neće Daram zahvatiti Martovsko ludilo.

Ali hoće neke druge fakultete od kojih će pojedini prvi put igrati na NCAA turniru. Ne malom broju igrača turnir će biti prilika za poslednji ples u studentskoj "uniformi" pre nego što se otisnu u profesionalnu košarku ili pak odluče da sticano znanje na fakultetu unovče u nekoj kompaniji...

RASPORED

First Four: 18. mart

Prva runda: 19-20. mart

Druga runda: 21-22.mart

Treća runda (Sweet Sixteen): 27-28. mart

Četvrta runda (Sweet Sixteen): 29-30. mart

Fajnal for

Polufinale: 3. april

Finale: 5. april




tagovi

NCAAkoledž košarkaGonzagaFilip Petrušev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara