Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Matović: Veličković mi rekao da želi da mlađi igrači preuzmu njegovu minutažu

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 19:07

"I da ne igra ukoliko to nije potrebno, iako je maksimalno spreman. Dugujem mu veliku zahvalnost", kaže tener Partizana

Uspeo je Partizan ubedljivo da savlada FMP kod kuće i tako veže i četvrtu pobedu u ABA ligi, a posle meča zanimljive je izjave dao trener Aleksandar Matović.

On se dotakao kapitena Novice Veličkovića i u prvi plan stavio želju iskusnog krilnog centra da pruži šansu mlađim kolegama da igraju.

Izabrane vesti

"Otkako je došlo do promene trenera Novica Veličković je bio povređen, praktično posle Kupa, i igrao je tri utakmice povređen, na njegovo insistiranje. Kada smo dobili Mornar, on je u razgovoru sa mnom želeo da mlađi igrači preuzmu njegovu minutažu i da ne igra ukoliko to nije potrebno, iako je maksimalno spreman. Dugujem mu veliku zahvalnost zbog takvog poteza i zbog toga što tu decu na treninzima uči ponašanju profesionalnih igrača i tome kakav je pravi odnos prema treningu. Novica je neko ko je prvi na treningu i ko poslednji odlazi sa njega i neko ko u ovom trenutku više vremena provodi u edukaciji mladih igrača, od košarkaških stvari pa do pravila ponašanja. Želim da mu se zahvalim ovim putem“, rekao je Matović.

Kada je sama utakmica u pitanju, Matović je istakao da je njegov tim bio odmorniji od tima iz Železnika.

Odigrali smo dobru utakmicu. Otvorili smo utakmicu dobro što nam je kasnije dalo polet da možemo da nastavimo dalje. Imali smo nekoliko dana više u odnosu na tim iz Železnika da se spremimo za ovaj meč, pošto su oni imali utakmicu protiv Mornara. Verovatno je malo i njihov umor posle tog meča nama dao mogućnost da možemo više da trčimo. Ovoga puta smo to iskoristili i bilo je dosta zadovoljavajuće“, rekao je trener Partizana.


tagovi

Aleksandar Matović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara