Rasel Vestbruk (©AFP)
Rasel Vestbruk (©AFP)

Medžik poručio Vestbruku: Preuzmi odgovornost, meni kad su zviždali vezao sam 10 tripl-dablova i osvojio prsten

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.10.22. | 12:15

"Mora da prestane da ratuje sa medijima i navijačima, izađe na teren i igra dobro. Tako će zaustaviti sve što se dešava. Neće to uraditi tako što je ljut. Ako ne igraš dobro, posao medija je da to istaknu", rekao je legendarni košarkaš Lejkersa

Minula sezona slavnih Los Anđeles Lejkersa bila je za zaborav. Dolazak Rasela Vestbruka nije imao efekat kakvom su se u klubu nadali. Nije izboren ni plej-of, trener Frenk Vogel je ostao bez posla, a povela se i velika priča o sudbini 33-godišnjeg plejmejkera. Pokušavali su Jezeraši da ga trejduju preko leta, ali bezuspešno. Ostao je, ali malo toga se promenilo na bolje. Sastav iz Grada anđela je otvorio sezonu sa tri poraza, a Vestbruk...

Od tripl-dabl mašine i rekordera NBA lige po broju utakmica sa dvocifrenim učinkom u tri statističke kolone, ostala je senka. Iako je provodio preko 28 minuta u igri po nastupu, prosečno je beležio svega 10,3 poena, 6,7 skokova i 4,3 asistencije. Uz procenat šuta za tri 8,3 odsto (pogodio jednu od 12 trojki). Ponovo je aktuelizovana priča o njegovom odlasku, a javnost u SAD ne prestaje sa kritikama. Legendarni plejmejker Lejkersa Medžik Džonson je gostujući kod Šenona Šarpa istakao da iskusni košarkaš mora da preuzme odgovornost i reakciju umesto kroz raspravu sa medijima i navijačima pokaže na terenu.

Izabrane vesti

"Ako ne igraš dobro, priznaj. Kada sam igrao loše protiv Seltiksa 1984, priznao sam. Preuzeo odgovornost. Rekao sebi da moram bolje", rekao je petostruki NBA šampion.

Napomenuo je i da Vestbruk ne treba da posvećuje pažnju komentarima, već da se posveti svojoj igri.

"Zviždali su mi i rekao sam treneru, sada ću da podignem broj obrtaja. Čini mi se da sam vezao 10 tripl-dablova. Odjednom, nisam čuo zvižduke, već bodrenje sa tribina. Osvojili smo titulu iste godine".

Postoji samo jedan način da zaustavi negativne komentare.

"Mora da prestane da ratuje sa medijima i navijačima, izađe na teren i igra dobro. Tako će zaustaviti sve što se dešava. Neće to uraditi tako što je ljut. Ako ne igraš dobro, posao medija je da to istaknu", zaključio je Džonson.

Lejkersi su odlučili da mu daju drugu šansu, ali pažljivo motre tržište u slučaju da se pojavi dobra prilika za trejd. Procena je da će novi trener Darvin Hem dobiti 20 do 25 utakmica kako bi dobio jasniju sliku šta mu je potrebno u timu. Ako Vestbruk ovako nastavi, čini se da će se prvi naći na izlaznim vratima.

Tokom leta je bilo priče da bi mogao da završi u Indijani u zamenu za Majlsa Tarnera i Badija Hilda, ali dva kluba nisu postigla dogovor jer su Jezeraši odbijali da uključe dva nezaštićena pika prve runde u razmenu (poslednja dva do kraja decenije). Šams Čaranija sa Atletika je preneo saznanja da uprava kluba iz Los Anđelesa razmišlja i o Teriju Roziru iz Šarlota, kao i Džošu Ričardsonu iz San Antonija. Jasno je da bi u oba slučaja u trejd bio uključen još jedan, a potencijalno i dva tima.

Kamen spoticanja za slavnu franšizu je Vestbrukova plata. Ušao je u poslednju godinu ugovora, koja će mu doneti preko 47.000.000 dolara. Biće teško naći tim voljan da preuzme njegova primanja, pa će zato Jezeraši morati da spreme kvalitetnu ponudu. Možda će na kraju morati i da se odreknu pikova (prva runda na draftu 2027. i 2029. godine).


tagovi

Los Anđeles LejkersRasel VestbrukMedžik DžonsonTeri Rozir

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara