Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Moćna Mega pokorila Ljubljanu! Sada čeka Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 22:12

Ekipa Marka Baraća se plasirala u polufinale ABA lige pošto je nadigrala Cedevitu Olimpiju u Ljubljani

Mega igra u strašnoj formi. Serija pobeda se nastavlja, niko nije mogao da zaustavi ekipu Marka Baraća u finišu ligaškog dela ABA lige, a sada i na startu plej-ofa. Cedevita Olimpija je bila nemoćna pred Megom koja je sa laganih 2:0 prošla u polufinale gde čeka Crvenu zvezdu, naravno u slučaju da Zvezda opravda ulogu favorita protiv SC Derbija.

Mega je odigrala možda i najbolju utakmicu do sada. U Ljubljani su održali čas košarke Cedeviti Olimpiji koju su savladali sa ubedljivih 85:71.

Izabrane vesti

Ovo je samo još jedna potvrda veličanstvenog uspona mlade ekipe koja je sada u seriji od devet pobeda u regionalnom takmičenju.

Posle izjednačene prve deonice kreće dominacija igrača Mege. Igrali su brže, angažovanije, energičnije i na kraju krajeva znatno preciznije od protivnika iz Ljubljane koji je razočarao ove sezone u ABA ligi. Tokom drugog poluvremena je Mega stekla dvoifrenu prednost, čak je Cedevita mogla da doživi kompletnu katastrofu, a možemo da konstatujemo i da zapravo jeste doživela sportsku katastrofu jer nije pripretila Megi na ova dva meča i sasvim zasluženo završavaju sezonu.

Po ko zna koji put u ovih prethodnih nekoliko nedelja moramo da pohvalimo tandem Nikola Đurišić - Stefan Miljenović. Obojica su na ovom meču ubacili po 20 poena. Pratio ih je Andreja Jelavić sa 16, dok je Petar Kovačević dodao 12.

Sada izabranici Marka Baraća u ponedeljak sedaju ispred malih ekrana kako bi videli da li će im Crvena zvezda biti protivnik u polufinalu s obzirom da crveno-beli imaju prednost protiv SC Derbija pred meč u Podgorici.

Podsetimo da već imamo jedan polufinalni par. Partizan Mozzart Bet igra protiv Budućnosti.



tagovi

KK MegaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara