Majk Džejms i Kevin Panter (© Star Sport)
Majk Džejms i Kevin Panter (© Star Sport)

Moj brat, Majk: Džejms vs Panter, jedan na jedan

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.04.23. | 08:52

"Pokušaću možda nešto da ga iznenadim, da izvučem nešto drugačije, naravno sa druge strane da pazim da me ta igra 1na1 ne povuče, jer zaista imam sjajne saigrače koji mogu sve da urade na terenu", priča Kevin Panter za Mozzart Sport pred meč u Monaku

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Monaka)

Monako je već decenijama utočište za milionere, ljubitelje kazina, Formule 1, ali večeras (21.00), sve oči ovog prelepog grada se prebacuju na omalenu košarkašku dvoranu kapaciteta 4.700 mesta gde će koplja ukrstiti Monako i Partizan u 33. kolu Evrolige. Svakako najviše pažnje izazvaće Majk Džejms sa jedne i Kevin Panter sa druge strane, jer večerašnji duel daće nam priliku da gledamo direktan sudar dva izuzetna individualnca i svakako udarnih igala Monaka i Partizana.

Izabrane vesti

"Žao nam je, Majk nije raspoložen da priča za medije pred utakmicu, možete pokušati posle meča", stigla nam je poruka od PR Kneževa kada smo pokušali da zakažemo intervju sa najvećom zvezdom Monaka, momkom koji gde god da igra izaziva veliku pažnju.

Istina, i pre pokušaja zakazivanja, šanse da pristane na opširniji razgovor za medije merile su se promilima, posebno posle skorašnje suspenzije kluba zbog "partijanja" u Atini pre izvesnog vremena. Ali onda je usledio zanimljiv poziv... ponovo PR Monaka.

"Majk se ponovo izvinjava što nije u prilici da priča sada, ali ga zanima zbog čega je Partizan otkazao trening, hteo je da se pozdravi sa Kevinom", pita učtivi Soni Folčeri.

Crno-beli su u četvrtak odradili jutarnji trening u beogradskoj Areni, a prvobitni plan je bio da istrče na Monakov parket u četvrtak oko 20 časova i 30 minuta da osete koševe, odmah pošto ekipa Saše Obradovića zavši trening. Ipak, usled kašnjenja leta za Francusku i procene stručnog štaba da je odmor svrsishodniji, crno-beli su otkazali trening, a samim tim i druženje Džejmsa i Pantera.

Bio je to znak da popričamo sa Kevinom, kada već Džejms nije hteo. Kapiten Partizan Mozzart Beta je rado pristao na razgovor pred meč sa Kneževima.

"Još se oporavljam od dva sata i 20 minuta protiv FMP-a, a-ha-ha. Šalim se malo, poštovanje za te momke, hteli su da nas pobede, mi smo ih sprečili i to je bio najbolji mogući način da se spremimo za Monako", počinje nasmejani Panter, a onda ozbiljno dodaje:

"Bez obzira da li je ABA lige, Evroliga, da li je protivnik FMP, Real Madrid, Monako, naša igra mora da bude ista, timska igra sa fokusom na detalje, tako smo do sada pobeđivali i tako treba da nastavimo da pobeđujemo".

Temu razgovora smo prebacili na eventualni duel protiv Džejmsa, trenutnog četvrtog strelca Evrolige koji u proseku ubacuje 16,8 poena.

"To je moj brat, nemam šta da kažem loše o Majku, fantastičan košarkaš, još bolji čovek, ali opet... Dolazimo na njegov teren da pobedimo, jer što da ne, uvek je bitno pobediti na gostovanju, tu se povećavaju šanse za što bolji plasman na tabeli, a i to gledamo da uradimo".

Daleko od toga da Panter ulazi nespreman u ovoj meč. Trenutno igra košarku života što svi parametri pokazuju i o tome smo pisali u posebnom tekstu koji možete videti iznad. Sada se postavlja pitanje, da li okršaj protiv zvezde kakva je Džejms može da iz kapitena Partizana izvuče nešto posebno?

"Uvek sam KP (Kevin Panter), bez obzira da li je prekoputa mene Majk Džejms ili neki mladi momak koji još nije stekao afirmaciju i o kome ne znam apsolutno ništa, spremam se identično. Onog momenta kada budem zanemario neafirmisanog košarkaša misleći da ću sa njim lako, to je momenat kada treba da prestanem da igram košarku".

Ipak...

"Naravno, protiv Majka će možda biti malo zabavnije, malo ću više uživati, čak možda i pogledam da uđem u neku 1na1 situaciju da izvučem neki trik iz šešira, a-ha-ha"

S obzirom da su obojica mađioničari na parketu... Ko ima bolje trikove?

"Uhh, ozbiljno pitanje... Pazi, imam pun šešir trikova, za svaku poziciju na terenu. Pokušaću možda nešto da ga iznenadim, da izvučem nešto drugačije. Naravno da sa druge strane da pazim da me ta igra 1na1 ne povuče, jer zaista imam sjajne saigrače koji mogu sve da urade na terenu. Glupo bi bilo da ne pomenem Majkove veštine na parketu, on je to pokazao kroz sve ove godine, jedan je od najboljih... Stvarno može svašta sa loptom".

 Poznanstvo dva asa je počelo u Grčkoj još 2016. godine.

"Kada sam ja bio u Lavriju, on je bio u Panatinaikosu i tu smo imali prve međusobne duele. Onda sam se ja preselio u Italiju u Bolonju kada sam igrao u Virtusu, a on je bio u Milanu. Uvek smo imali okršaje na terenu, a kako su prolazile godine, sprijateljili smo se, poštujemo jedan drugog, imamo odnos, često se čujemo i van terena. Kada sam dolazio u Evropu, nisam ni znao ko je on, zapravo nikoga nisam znao, ali godine su prošle, ja sam se adaptirao na život i košarku u Evropi i eto, sada imam razne prijatelje, saigrače i protivnike, završava Panter razgovor za Mozzart Sport.

Monako u ovaj meč ulazi kao četvrti na tabeli, dok je Partizan na 18 pobeda, ali još uvek nije obezbedio mesto među osam najboljih. Mogao je to da uradi sinoć da je pobedu ostvario Makabi ili Asvel, međutim sada se otvara put do petog mesta na tabeli, ali za tako nešto je potrebno savladati večeras Monako koji predvodi ekscentrični Majk Džejms.

 EVROLIGA, 33. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 87:79

/Kampaco 20 – Vezenkov 16/

Žalgiris - Makabi Tel Aviv 68:67

/Smits 13 - Boldvin 12/

Fenerbahče - Anadolu Efes 103:86

/Hejs 25 - Klajburn 21/

Valensija - Virtus Bolonja 79:68

/Evans 15 - Odželeje 21/

Real Madrid - Bajern Minhen 79:67

/Hezonja 20 - Obst 21/

Baskonija - Asvel 120:100

/Tompson 23 - Metjuz 25/

Petak

20.00: (1,35) Panatinaikos (hen -6,5) Alba (3,70)

20.30: (3,20) Olimpija Milano (hen 5,5) Barselona (1,45)

21.00: (1,70) Monako (hen -2,5) Partizan Mozzart Bet (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kevin PanterMajk DžejmsKK PartizanKK Monako

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara