Monti Vilijams (Screenshot - Youtube.com)
Monti Vilijams (Screenshot - Youtube.com)

Monti Vilijams preuzima Pistonse za najveći ugovor u istoriji NBA lige, težak do 100.000.000 dolara

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.06.23. | 11:21

Detroit će imati mogućnost da ga zadrži i osam godina

Kako je preneo Šams Čaranija sa Atletika, Detroit Pistonsi i Monti Vilijams su postigli dogovor oko šestogodišnje saradnje teške 78.500.000 dolara. Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a napominje da je u pitanju najveći trenerski ugovor u istoriji NBA lige.

Kako se navodi, postoji mogućnost i da bivši trener Finiksa zaradi oko 100.000.000 dolara sa bonusima, s ozbirom da će Detroit imati opciju da mu produžu saradnju na sedam i čak osam godina.

Izabrane vesti

Vilijams je pre nekoliko sedmica ostao bez posla u Finiku, nakon što je ispao u polufinalu Zapada od Denver Nagetsa. Ipak, pre samo dve godine vodio je ekipu do velikog finala, a potom dobio i nagradu za trenera godine u NBA.

Dobio je 63 odsto utakmica tokom četiri sezone sa timom iz Arizone (ligaški deo), a tokom devetogodišnje karijere ostvario je učinak 367-336 u ligaškom delu i 29-27 u plej-ofu. Pet godina je radio i u Nju Orleans Pelikansima, koji su ga otpustili 2015. sa bilansom 173-221 i dva plej-of nastupa.

Kako stoje stvari, preuzeće ekipu koja je minule sezone ostvarila najgori rezultat u ligi sa samo 17 pobeda. Trener Dvejn Kejsi je godinu dana pre isteka ugovora odlučio da napusti tu poziciju i preuzme neku od rukovodećih uloga u klubu iz Mičigena.

Vilijams će preuzeti tim sa nekoliko veoma talentovanih mladih igrača poput Džejlena Durena, Kejda Kaningema i Džejdena Ajvija, a Pistonis će na predstojećem NBA draftu birati peti. Očekuje se da i naredne sezone u timu bude Bojan Bogdanović koji iza sebe ima najproduktivniju sezonu u karijeri sa prosekom od 21,6 poena.



tagovi

Monti VilijamsDetroit Pistons

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara