Džru Holidej (©AFP)
Džru Holidej (©AFP)

Mora neko i odbranu da igra: Džru Holidej „zaključan“ za Pariz

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.24. | 18:30

Računa se da su šestorica igrača sigurna u timu SAD

Pola američkog košarkaškog tima za Olimpijske igre u Parizu je poznato! Naravno, uslov je da svi do polaska za najveću svetsku smotru sportista budu zdravi i spremni.

Kako je objavio čuveni NBA insajder Šams Čaranija, koji piše za Atletik, bek Boston Seltiksa Džu Holidej je šesti sigurni, „zaključani“ putnik američkog sastava za Pariz.

Izabrane vesti

Holidej je prethodnih dana razgovarao sa ljudima iz košarkaškog saveza i obavezao se da će ići na Olimpijske igre, gde će braniti zlato osvojeno u Tokiju 2021. godine. Tada su američki analitičari ocenili da je bek Bostona bio posle Kevina Durenta najbitniji igrač ekipe.

Jednostavno, u timu punom zvezda, u kojem svi imaju u rukama po 40 poena, neko mora da diriguje i odbranom, a Holidej se smatra jednim od najboljih defanzivaca u ligi. Tri puta je biran u najbolju defanzivnu petorku NBA, a dva puta u drugu petorku.

Ulaskom Holideja u reprezentaciju, Amerikanci računaju da je sada već poznata polovina sigurnih putnika. Pored beka Bostona kao „zaključani“ se računaju Lebron Džejms, Kevin Durent, Stef Kari, Džejson Tejtum i Džoel Embid, koji bi trebalo da u Parizu debituje za državni tim SAD.


tagovi

Džru Holidejkošarkaška reprezentacija SADPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara