(©AFP)
(©AFP)

MVP Braun: Teško je pronaći reči za ovaj osećaj

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 09:49

"Zahvalan sam i blagosloven, ovo je doprinos celog tima", kazao je as Seltiksa po osvajanju šampionskog prstena NBA lige

Povratio je Boston šampionsko zvanje u NBA ligi posle 16 godina, dok je Džejlen Braun zavredeo MVP zvanje. I to bespogovorno pošto je u pet odigranih utakmica prosečno beležio 20,8 poena uz 5,4 skoka i pet asistencija. U poslednjoj utakmici sezone je brojao do 21 poena, osam uhvaćenih lopti i šest uspešnih dodavanja. Zajedno sa Džejsonom Tejtumom je činio udarnički tandem Seltiksa koji je tokom cele sezone pokazao ubedljivo najviše od svih.

"Ovo je doprinos celog tima i rekao sam svojim 'partnerima u zločinu' da smo ovo zaslužili. Verovao sam u saigrače i stručni štab i zahvalan sam na svemu što nam se desilo", rekao je Braun po primanju priznanja pa dodao: "Ne mogu čak ni da opišem emocije. Blogosloven sam i zahvalan. MVP nagrada je mogla da pripadne bilo kome. Mogla je da ode u Džejsonove ruke. Ne mogu dovoljno da pričam o njegovoj nesebičnosti, o njegovom stavu, načinu na koji je pristupio ne samo ovoj seriji i finalu, već uopšte celom plej-ofu. Ali, najvažnije od svega je bilo što smo ovo uradili kao tim."

Izabrane vesti

Od sreće je kao Braun, sijao i Tejtum. Kako i ne bi. Naporan rad koji je uložio od dolaska u ligu pre sedam godina se isplatio. Verovao je u dugogodišnji projekat, svake sezone sve više rastao zajedno sa svojim saigračima i dosanjao svoj dečački san.

"Ovo je noć koju ću pamtiti do kraja života. Tokom poslednjih nekoliko godina, imali smo teške poraze kod kuće u plej-ofu. Dobro se sećam poraza od Majamija u šestoj utakmici pre nekoliko godina. Zato sam znao da je potrebno da uradim sve štp je u mojoj moći kako bi obezbedili najveću pobedu."

Ovom pobedom, Seltiksi su završili plej-of sa skorom 16-3, što je posle Golden Stejt Voriorsa iz sezone 2016/17 (16-1) drugi najbolji skor jedne šampionske ekipe u doigravanju od 2003. godine. Seltiksi su do ove pobede bili tim koji je odigrao više plej-of utakmica u periodu od osam sezona bez osvajanja titule nego bilo koji tim u istoriji NBA lige. Sada više nije tako.

"Ovo je nestvarno. Mislim da me još nije "pogodilo" i da nisam svestan šta smo uradili. Ovo je posebna grupa momaka, poseban trenerski štab kojem sam samo zahvalan što sam deo. Sada nam samo ostaje da uživamo u trenutku", poručio je Derik Vajt, momak koji je u velikom broju utakmica bio iks-faktor.


tagovi

NBA finaleMVP NBA ligeDžejlen BraunBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara