Vasilije Micić u prodoru (©AFP)
Vasilije Micić u prodoru (©AFP)

Najbolja Micićeva partija od dolaska u Oklahomu: Punio sve kolone, lopte servirao na tacni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 05:04

Dabl-dabl Nikole Vučevića u porazu Čikaga...

Dve titule Evrolige sa Efesom, pa najjača liga na svetu. Vasiliju Miciću je bio potreban izazov i prelazak na viši nivo, želeo je da vidi gde su mu limiti i da se oproba u NBA ligi. Sezona još nije počela, zagrevanje je u toku, a srpski organizator igre ima sve zapaženiju ulogu u Oklahomi.

Malo mu je bilo potrebno da se nametne kao jedan od glavnih asistenata. Radi sve na terenu, puni kolone, zajedno sa Džošom Gidijem prednjači u asistencijama. Saigračima je servirao lopte na tacni, pogađao je u odlučujućoj deonici, međutim, najbolja partija srpskog reprezentativca i dobar meč Džejlena Vilijamsa nisu bili dovoljni da Oklahoma dobije Detroit – 118:116.

Izabrane vesti

Drugi put su Pistonski u pripremnom periodu nadigrali Tendere. Upravo protiv Detriota je Vasilije Micić ubeležio prvi nastup, a ove noći je imao sličnu minutažu i bolje brojke. Meč je završio sa osam poena – u četvrtom periodu bio precizan iz igre i polovičan sa linije penala – šest asistencija, četiri skoka, te jednu ukradenu loptu.

Imao je nekoliko izvrsnih dodavanja koje su saigrači pretočili u poene i možda bi Oklahoma drugi put uzastopce slavila u pripremama da u poslednjoj deonici Markus Saser nije „eksplodirao“. Ubacio je čak 14 poena u odlučujućem kvartalu od ukupnih 17, ponudio se kao nova opcija i rasteretio Usara Tompsona i Kejda Kaningema.

Kada je Markus Saser proigrao u Detroitu, Džejlen Adams je „ukočio“ u Oklahomi. Nije bilo poena najboljeg strelca, ostao je na 20, a nije bilo ni trojki Davisa Bertansa. Povukao je Džoš Gidi, došao do učinka od 14 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija, bio prvi dodavač u ekipi... Ali, kasno su se u napadu priključili Valas i Dijeng.

Blistavo veče imao je crnogorski centar Nikola Vučević, ali ni on kao ni Vasilije Micić nije upisao pobedu. Čikago nije uspeo da izbegne poraz od Minesote – 114:106. Timbervulvsi su prednost napravili u trećoj četvrtini i niednoga trenutka nisu doveli pobedu u pitanje. Kontrolisali su meč, sve držali u svojim rukama i nije iz poremetio ni sjajni Nikola Vučević.

Imao je čak 21 poen i 10 skokova, bio najefikasniji akter meča. Kod Minesote je listu strelaca predvodio Entoni Edvards sa 19 poena, a istakao se i Naz Rid sa 14 i osam skokova, kao i tri asistencije.


tagovi

NBA ligaOklahoma Siti TanderDetroit PistonsČikago BulsMinesota TimbervulvsVasilije MicićNikola Vučević

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara