Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Najteži momenti stvaraju najveće heroje - Partizan u Francuskoj traži izlazak iz crnila

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.12.22. | 08:23

Crno-beli će večeras u duelu protiv Asvela (20.00) pokušati da prekinu niz od četiri poraza u Evroligi

"Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš", kultna rečenica iz čuvenog filma Nebeska udica u kojem se pojavljuje i Željko Obradović. Sada kao trener Partizan Mozzart Beta mogao bi isto da kaže svojim igračima koji su u najdelikatnije trenutku u sezoni. Pad je očigledan, porazi se nižu na svim frontovima i to oni najbolniji u dramatičnim finišima kada klub iz Humske ima realnu šansu da iščupa pobedu, ali ona nekako uvek isklizne. Baš tako je bilo u Ljubljani protiv Cedevite, a da stvar bude još komplikovanija, već je u ponedeljak tim otputovao za Francusku gde večeras igra protiv Asvela (20.00) u 13. kolu Evrolige.

Partizan je trenutno u seriji od četiri poraza u elitnom takmičenju. Počelo je sve od baksuzne turneje u Španiji gde su upisani ubedljivi porazi od Barselone i Real Madrida. Da sve bude još gore povredio se Alen Smailagić, a onda idu i nestvarni porazi od Valensije posle produžetka u Areni pa srceparajući od Crvene zvezde trojkom Nemanje Nedovića.

Izabrane vesti

Posle svega toga, igrači Željka Obradovića moraju da ostanu pribrani i kako znaju i umeju da se vrate u pobedničke vode. Protivnik je Asvel koji je i sam bio u velikoj krizi, koju je doduše prevazišao na najbolji mogući način u prethodnom kolu kada su šokirali Barselonu.

"Moramo da mislimo pozitivno i pokušamo da izvučemo sve dobro i sve što može da nam pomogne u sutrašnjoj utakmici. Dobra stvar kod zgusnutog rasporeda je što nemamo ni vremena ni prava da tugujemo posle poraza, već moramo sve misli da okrenemo ka utakmici sa Asvelom. Oni su ekipa koja je u prošlom kolu dobila Barselonu, igraju u dobroj formi i biće nam veliki izazov da im se suprotstavimo. Verujem da možemo da se izdignemo posle par poraza i da sutra odigramo dobru utakmicu. Puno bi nam značila ta pobeda u gostima", naglasio je Alen Smailagić.

Jutro nakon meča u Ljubljani, crno-beli su iz prestonice Slovenije imali čarter let za Lion, u čijem će predgrađu, Vilerbanu, večeras od 20 časova igrati meč 13. kola Evrolige. Pred polazak na put, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio da nije lako kada izgubiš utakmicu koju odluči jedna lopta.

"Asvel u ovaj meč ulazi posle pobede u poslednjem kolu Evrolige protiv veoma jake ekipe Barselone u gostima. Igrali su i sinoć utakmicu i ubedljivo pobedili u domaćem prvenstvu. S obzirom na sve okolnosti, sigurno je da su oni favoriti. Očekuje nas teška utakmica, pogotovo posle utakmice kakva je bila u Ljubljani. Igramo za svega 48 sati, ali s druge strane i oni su igrali sinoć. Probaćemo opet da reagujemo. Nije lako kad izgubiš u veoma kratkom periodu par utakmica u kojima odlučuje jedna lopta. Da li napadački, da li je skok ili bilo šta, nije lako. S te strane, naravno da je moj posao kao trenera da probam da dignem ekipu. Koliko ćemo uspeti, videćemo“, istakao je Obradović

Poslednji put Asvel je ugostio Partizan još 2003. godine. Oba tima imaju identičan učinak na tabeli, a crno-beli će posebnu pažnju morati da obrate na iskusnog Nanda de Koloa. On u proseku ubacuje 12 poena po meču, a baš protiv Barselone je ubacio koš za pobedu čime je prekinuo niz od pet poraza u Evroligi.

Crno-beli sa druge strane očekuju da se iz letargije trgne Kevin Panter, najbolji strelac ekipe sa 15,8 poena. Naravno tu je i Matijas Lesor, najkonstantniji igrač ekipe Željka Obradovića sa 12,6 poena i osam skokova po utakmici.

Ipak, ljubitelji kladionice bi mogli da obrate posebnu pažnju na još dva imena. Dante Egzum i Jonanis Papapetru. Obojica su u dobroj formi, posebno Papapetru koji je u potpunosti pronašao ritam u panadu gde skoro pa da nije postoja na početku sezone. Sada je već na tri meča bio na jedan.

EVROLIGA13. KOLO

Utorak

19.00 (1,35) Crvena zvezda (16,00) Žalgiris(3,50)

19.00 (1,55) Olimpijakos (14,5) Fenerbahče (2,70)

20.00 (1,60) Asvel (14,5) Partizan Mozzart Bet (2,55)

20.30 (3,90) Bajern (16,00) Real Madrid (1,30)

20.30 (1,80) Olimpija Milano (14,5) Makabi (2.15)

20.45 (1,80) Valensija (14,5) Panatinaikos (2,15)

Sreda

18.30 (1,20) Efes (19,00) Baskonija (5,00)

19.00 (2,05) Monako (13,5) Barselona (1,90)

20.30 (1,35) Virtus Bolonja (16,00) Alba (3,50)



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara