Tarik Biberović i Tajler Dorsi (Star Sport)
Tarik Biberović i Tajler Dorsi (Star Sport)

NBA Fener pregazio Baskoniju: Ivanovićev tim primio 111 poena i 19 trojki! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 20:39

Tri četvrtine egal borbe, a onda napadačka rapsodija Marka Gudurića i drugova u odlučujućoj deonici

NBA fešta sa preko 200 poena u 27. kolu Evrolige viđena je u Istanbulu. Tri četvrtine egal borbe Fenerbahčea i Baskonije, a zatim potop izabranika Duška Ivanovića u završnih deset minuta i evroligaški rekord turskog velikana po broju postignutih poena u evropskoj eliti za 40 minuta! Ujedno i rekordan broj poena jednog evroligaša ove sezone ako ne računamo produžetke - 111:96.

Da će španski tim teško uspeti da režira povratak u završnici bilo je jasno nakon serije domaćina od 12:0 u prva dva minuta poslednje deonice! Na kraju je Fenerbahče isporučio čak 33 poena rivalu u završnih deset minuta, a velike zasluge za to idu na račun Marka Gudurića koji je sjajno razigravao saigrače, a pritom uspeo da ubaci i deset od ukupno 13 poena na meču.

Izabrane vesti

Oba tima mogu da se pohvale vanserijskom šuterskom predstavom, ali tim iz Vitorije nije uspeo da isprati ritam ipak nije uspeo da isprati ritam koji su nametnuli Jasikevičijusovi momci. Tarik Biberović se tokom treće deonice pretvorio u Bogdana Bogdanovića i sa pet trojki iz isto toliko pokušaja učestvovao u 15 od ukupno 23 poena svog tima. Očigledno da reprezentativac Turske crpi veliko samopouzdanje iz reprezentativne pauze tokom koje je pogodio iz okreta šut za poobedu protiv Islanda. Pred poslednjih deset minuta razultat je bio 78:78, a onda se razigrao čitav tim Fenerbahčea koji je utakmicu završio sa čak šest dvocifrenih igrača.

Nik Kalates je dirigovao igrom i duel okončao sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 12 asistencija. Nema sumnje da će Duško Ivanović biti, malo je reći nezadovoljan igrom u defanzivi, jer je njegov tim u dve četvrtine dozvolio sebi da primi više od 30 poena!

Vanja Marinković bio je najefikasniji u redovima Baskonije, postigao je 18 poena uz šut iz igre 7/10 i dva pogotka sa linije slobodnh bacanja, ali je u poslednjoj četvrtini srpski šuter doprineo sa svega dva poena. Na nešto manje od pet minuta do kraja, trojka Čime Monekea približila je Baskoniju na zaostatak od četiri poena (93:89), ali je trojkom na trojku odgovorio Gudurić, a zatim Hejs Dejvis vratio domačine na komotnih plus devet. Posle toga, nije bilo povratka.

Velika pobeda Fenera posle vezanih poraza od Monaka i Panatinaikosa. Trijumf pod rednim brojem 16. u Evroligi koji istanbulski tim pozicionira na šesto mesto na tabeli. Baskonija je ostala na brojci od 14 pobeda i trenutno je na osmom mestu.

EVROLIGA - 27. KOLO

Četvrtak

Alba - Makabi 71:106

/Timan 14 - Veb 17/

Partizan Mozzart Bet - Efes 100:90

/Avramović 30 - Klajburn 17/

Virtus Bolonja - Valensija 87:74

/Belineli 16 - Džons 20/

Real Madrid - Panatinaikos 86:97

/Jabusele 18 - Lesor 26/

Petak

Fenerbahče - Baskonija 111:96

/Hejs Dejvis 19 - Marinković 18/

Žalgiris - Olimpijakos 76:95

/Evans 18 - Mekisik 20/

Asvel - Olimpija Milano (u toku)

Barselona - Monako (u toku)

Bajern - Crvena zvezda (u toku)



tagovi

KK FenerbahčeBaskonijaTarik BiberovićKodi Miler MekintajerVanja Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara