Grejson Alen (©AFP)
Grejson Alen (©AFP)

NBA liga blaga prema “prljavom“ Alenu zbog faula nad Karuzom, Baksi se čak protive kazni?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 01:49

Bili Donovan tražio oštre mere, kad ono...

Gnev NBA zajednice, a pogotovo navijača Bulsa izazvao je Grejson Alen zbog načina na koji je zaustavio Aleksa Karuza u nedavnom susretu Milvokija i Čikaga.

Alen je Karuza sa obe ruke u letu praktično naterao da potpuno izgubi ravnotežu, što je kasnije dovelo do nezgodnog pada na parket i loma levog ručnog zgloba. Karuza zbog toga neće biti na parketu dva meseca, a Alenu je potvrđena novčana kazna od bezmalo 28.000 dolara, uz jedan meč “hlađenja“. Zanimljivo, NBA šampion Milvoki je u kratkom saopštenju čak poručio da nije saglasan sa odlukom NBA lige da suspenduje Alena, te da podržava svog igrača iako je cela situacija sa parketa poprimila ozbiljne razmere.

Izabrane vesti

Naime, Alen je još tokom utakmice, dok se Karuzu ukazivala pomoć, uslikan kako se smeje dok je stavljao peškir preko usta, što je mnoge navelo da dovedu u pitanje njegovu svest o šteti koju je naneo protivniku.

Takav pristup nosi još iz dana kada je košarku igrao na univerzitetu Djuk, gde je znao da šutira, sapliće i udara igrače u više navrata. I da se ništa do danas nije promenilo... Pamti se još i način na koji je sapleo Treja Janga 2020, kada je još nastupao za Memfis, što je izazvalo oštru reakciju Atlante tada.

18.00: (2,70) Cedevita Olimpija (14,5) Crvena zvezda (1,55)

Beku Milvokija je sviran nameran faul nad Karuzom, što mu je bio drugi na toj utakmici. Zbog toga je isključen. Trener Bulsa Bili Donovan kritički je reagovao i podsetio javnost da Alen odavno ima reputaciju “prljavog“ igrača.

“Jako je ružno izgledalo. Jako, jako ružno. Aleks se nalazio u vazduhu, a Alen ga je na takav način oborio... Mogao je da mu završi karijeru. Ne treba zaboraviti da on ima dugu istoriju takvog ponašanja. Što je jako opasno. Nadam se da će NBA liga reagovati snažno, jer je Karuzo mogao da doživi još ozbiljniju povredu“, rekao je Donovan pre nego što je izrečena kazna, da bi kasnije dodao:

“Jako mi je žao zbog Aleksa, što će tako dugo biti odsutan“.

Čikago sve više problema ima sa izostancima najbitnijih igrača. Lonzo Bol mora na operaciju kolena, Zek Lavin je već odsutan zbog povrede kolena, dok Džavonte Grin ne igra jer ga muči prepona. No, obojica bi mogli da zaigraju protiv Oklahome...

S druge strane, Grejson Alen propustiće utakmicu sa Klivlendom u noći između srede i četvrtka, a na parket se vraća već protiv Njujorka dva dana kasnije.



tagovi

Grejson AlenAleks KaruzoNBA ligaMilvoki BaksČikago Buls

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara