Adam Silver (©AFP)
Adam Silver (©AFP)

NBA liga planira proširenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 09:55

U opticaju Sijetl, Las Vegas i Meksiko siti

NBA liga bi mogla da uskoro doživi dugo najavljivano proširenje. Komesar najjače košarkaške lige sveta, Adam Silver, najavio je tako nešto u razgovoru za "NBC Sports" istakavši da bi potencijalni novi timovi mogli da se pojave u Sijetlu, Las Vegasu i Meksiko Sitiju.

Prvi čovek lige je naglasio da je proširenje na stolu, samo se čeka da se finalizira dugoročni ugovor o medijskim pravima vredan 76 milijardi dolara.

Izabrane vesti

"Moramo da razumemo kakvi su naši dugoročni odnosi sa medijima pre nego što krenemo u ekspanziju. Sada smo u procesu zaključivanja tih poslova, to će biti dugoročni ugovori. Nadam se da još nismo gotovi, ali oni će biti uspešni u smislu generisanja više novca za ligu i timove, a onda ćemo biti u poziciji da gledamo na ekspanziju", istakao je Silver pa dodao: "Nije predodređeno da se širimo, ali ima toliko potencijala i talenta širom sveta. Mislim da nema sumnje da će, vremenom, ova liga moći da izdrži još dva tima i postoji interesovanje za tržište, tako da ćemo, kada završimo naše medijske poslove, skrenuti pažnju na to."

Na pitanje koji gradovi bi mogli biti kandidati za proširenje, Silver je spomenuo nekoliko mogućnosti.


„Bilo je nekih diskusija o potencijalnom povratku u Sijetl. Las Vegas je, bez sumnje, veoma zainteresovan za tim. Jednog dana Meksiko Siti. Međutim, postoji mnogo drugih gradova u SAD i Kanadi koji su nam se obratili da nam kažu da bi bili zainteresovani."

NBA se poslednji put proširila 2004. godine dodavanjem Šarlota, a trenutno NBA liga ima 30 timova, dva manje od NFL-a i NHL-a.


tagovi

Adam SilverNBA ligaSijetl SupersoniksLas Vegas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara