Nikola Jokić (Foto: AFP)
Nikola Jokić (Foto: AFP)

NBA pripreme: Jokić prvi put na parketu od finala, Joviću mrvice u trijumfu nad Šarlotom

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.10.23. | 06:53

Atlanta bez Bogdanovića bolja od Klivlenda

Nastavljaju se pripreme NBA timova za novu sezonu. Dalas je u Madridu izgubio od Reala, a još 14 timova iz najjače lige sveta je u noći između utorka i srede bilo na parketu. Prvi put su od osvajanja titule na teren istrčali Nikola Jokić i Denver Nagetsi - i savladali Finiks Sanse 115:107.

Srpski centar se očekivano nije previše zamarao, pa je proveo manje od 18 minuta u igri. Za to vreme je postigao devet poena, uz tri skoka i dve asistencije. Iz igre je šutirao 4/11, nije pogodio nijednu trojku iz tri pokušaja.

Izabrane vesti

Najbolji u timu iz Kolorada bio je mladi Džulijan Stroter sa 20 poena, Redži Džekson je dodao 14, dok su po 12 upisali Kentavijus Koldvel Poup i Džamal Mari.

Finiks je igrao bez glavnih zvezda Kevina Duranta, Devina Bukera i Bredlija Bila, pa se tako izdvojio Džoš Okogi sa 17 poena. Sejben Li je brojao do 11, Grejson Alen je dodao 10 poena, uz šest asistencija, dok je Jusuf Nurkić na debiju u novom klubu postigao 10 poena, uz četiri skoka i dve asistencije za 16 minuta.

Majami je takođe prvi put istrčao na parket od NBA finala i u okviru priprema za novu sezonu savladao Šarlot 113:109.

Za Nikolu Jovića ipak to nije bio prvi meč od prošle sezone, pošto je sa Srbijom osvojio srebrno na Svetskom prvenstvu. Da li zbog opterećenja koje je pretrpeo na Mundobasketu ili nečeg drugog, ali Erik Spolstra mu je dao manje od sedam minuta, a Jović je za to vreme upisao po dva poena i skoka, uz jednu asistenciju.

Tajler Hiro je predvodio Hit sa 22 poena, 17 je dodao Kol Svajder, dok je Tomas Brajant uz 15 poena imao i osam skokova. Bem Adebjao je stao na 13 poena, kao i ruki Haime Hakez (sedam skokova).

Kod Hornetsa 17 poena i sedam asistencija Lamela Bola, Gordon Hejvord je dodao 15. Dvocifreni i Teri Rozir sa 13, Džej Ti Tor sa 12, Nik Smit sa 11 i Pi Džej Vašington sa 10 postignutih poena.

Atlanta je u interesantnom duelu savladala Klivlend 108:107, ali u timu nije bilo Bogdana Bogdanovića. Trener Kvin Snajder je posle utakmice otkrio da će kapiten srpske reprezentacije i Deandre Hanter biti u protokolu narednih dana, jer se trudi da proceni što više igrača može pre početka takmičarskog dela sezone.

Hokse je predvodio Trent Forest sa 13 poena, Onjeka Okongvu i Tre Jang su dodali po 12, dok je Ej Džej Grifin ubacio 11 poena. U poraženoj ekipi 19 poena Isaka Okoroa, dok su po 10 dodali Emoni Bejts, Donovan Mičel i Evan Mobli.


tagovi

Nikola JokićNikola JovićDenver NagetsMajami HitBogdan BogdanovićAtlanta HoksJusuf Nurkić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara