Kevin Durant i Luka Dončić (©AFP)
Kevin Durant i Luka Dončić (©AFP)

NBA večeras: Irving suspendovan, Durant će zatrpati koš Niksa; i Džordž ide u plus

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 16:34

Iza ponoći igra se 12 utakmica, uvertira je obračun Orlanda i Dalasa

Jedan dan pauze je iza nas, NBA košarkaši su glasali na američkim izborima i sada opet mogu da se vrate onome što najbolje rade - igranju košarke. Večeras je na programu čak 13 mečeva, a mi vam donosimo naše savete za klađenje iz te bogate ponude.

ŠARLOT HORNETS - PORTLAND TREJLBLEJZERS (tip 2, kvota 1,60)

Izabrane vesti

Šarlot nije dobro otvorio sezonu. Osim što ovog leta nisu doveli nikakvo pojačanje, a ostali su bez Majla Bridžisa koji će umesto da igra košarku boriti s tužbama za nasilje u familiji, Hornetsi su u ranoj fazi sezone ostali bez povređenog Lamela Bola. To ih je dovelo do toga da imaju skor 3-8 i lako bi mogli da se bore za što boljeg pika na draftu umesto za mesto u plej-ofu. A, zadesile su ih i nove nevolje. Povređeni su i Gordon Hejvord i Kodi Martin, pa Šarlot stvarno nema previše raspoloživih igrača. Portland je, s druge strane, dobro krenuo u sezonu i trenutno je na odnosu pobeda i poraza 7-3. Iako i oni imaju problema s povredama, one su ipak nešto manje, a iako večeras možda neće igrati Demijan Lilard, na parket će se vratiti Anferni Sajmons, a u kombinaciji s ostatkom zanimljivog tima to bi trebalo da bude dovoljno za pobedu protiv slabog Šarlota.

KEVIN DURANT (broj poena na meču (31,5), tip više, kvota 1,85)

Da nam je znati šta se događa u glavi Kevina Duranta. Prvo je tražio trejd početkom leta, pa onda rekao da će ostati ako Stiv Neš i Šon Marks odu iz kluba, pa onda ipak ostao, iako oni nisu otišli, zatim je gledao kako Bruklin opet kriminalno ulazi u sezonu, potom je Neš ipak dobio otkaz, dok je Kajri Irving napravio novu glupost i dobio suspenziju, a sve to se događa dok Netsi imaju skor 4-7. Durant igra dobro, na proseku je od 31 poena, 6 skokova, 4,7 asistencija i 1,9 blokada, ali to kao da ne utiče na rezultate Bruklina. No, ne verujemo da će Durant odustati od dobrih igara. Naprotiv, dok nema Irvinga on će opet da ima 20 i više šuteva, a to znači da bi opet mogao da ode iznad ove margine. U sezoni ju je do sada prebacio šest puta.

SADIK BEJ (broj poena na meču (15,5), tip više, kvota 1,85)

Malo je Bojan Bogdanović pao u poslednjih nekoliko utakmica, ali je njegov učinak nadoknadio Sadik Bej. Nije Detroit zbog njegovih dobrih igara počeo da pobeđuje, ali Bej je u poslednjih pet mečeva podigao brojke u odnosu na ulazak u sezonu. U ovom periodu je na proseku od 20,6 poena s tim da je jedna od tih utakmica bila protiv Milvokija u kojoj je igrao samo 27 minuta i postigao tek 10 poena zbog problema s faulovima. Bez te utakmice bi u poslednje četiri bio na proseku od 23,3 poena, što je zaista odlično. Nije drastično podigao procente šuta, već je počeo da dobija više šuteva koje on tekom cele sezone pogađa u 45 odsto situacija. Kada imate 13,6 šuteva po utakmici, uz još 5,6 slobodnih bacanja, onda ćete s tim postocima da pređete današnju marginu. Pistonsi noćas igraju protiv Bostona, što je definitivno težak meč za njih, ali Bej bi mogao da prebaci ovu marginu.

POL DŽORDŽ (broj poena na meču (26,5), tip više, kvota 1,85)

Pol Džordž je u formi. Hjustonu je pre devet dana ubacio 35 poena, dva dana kasnije istom protivniku 28 poena, zatim San Antoniju 32 poena, Juti 34, a Klivlendu 26 poena. Na proseku je od 31 poena, a najbolje od svega je što te brojke ima uz suludi procenat šuta od 54,8 s time da uzima 20,8 lopti po utakmici. Sve to je valjda dovoljan pokazatelj zašto ćemo Džordža imati i na večerašnjem tiketu, na utakmici kada njegovi Klipersi igraju gradski derbi protiv Lebrona i Lejkersa.

*******

Opet možete međusobno da vezujete sve igre iz ponude "KOŠARKA IGRAČI" i kombinujete ih sa ostatkom kompletne ponude

*******

PIŠE: Emir FULURIJA


tagovi

NBA ligaŠarlot HornetsPortland TrejlblejzersKevin DurantPol Džordž

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara