NAJAVA DANA (subota, 7. mart): Liverpul igra za prvi gol posle 14 dana, Zvezda i Partizan, dva derbija u Nemačkoj, Barsa, Arsenal, Atletiko...

Vreme čitanja: 5min | sub. 07.03.20. | 08:19

Pogledajte šta vas danas očekuje od sportskih događaja...

LIVERPUL – BORNMUT, 13.30
(Fudbal, Engleska 1)

Redsi su pretrpeli prvi poraz ove sezone u Premijer ligi pošto su izgubili od Votforda na gostovanju. Loša serija ekipe Jirgena Klopa počela je porazom od Atletika u Ligi šampiona, nastavila se eliminacijom iz FA kupa od strane Čelsija, dok je u međuvremenu savladan Vest Hem. Bornmut im dolazi u pravom trenutku. Iako je odigrao nerešeno sa Čelsijem u prošlom kolu, sa deset preostalih utakmica do kraja mora da briljira kako bi izbegao ispadanje u Čempionšip. Enfild ipak nije mesto za to. Rezultat sa poslednjih pet odmeravanja glasi 17:0 u korist Liverpula.

Izabrane vesti

ARSENAL – VEST HEM, 16.00
(Fudbal, Engleska 1)

Topdžije su trenutno pet bodova u zaostatku za mestom koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Neporaženi su na sedam prethodnih mečeva u Premijer ligi i izlazak u Evropu u ovom momentu za njih je primarni cilj. Čekićari su konačno prekinuli seriju od osam mečeva bez pobede pošto su u prošlom kolu savladali Sautempton, međutim nalaze se na samoj ivici opasne zone, a da stvari budu teže po njih ove sezone dobili su samo tri gostovanja. Prethodni međusobni susret Arsenal je dobio sa 3:1, a pripalo mu je i četiri od poslednjih pet, kao i devet od deset koje su igrali na Emiratima.

VOLFSBURG – RB LAJPCIG, 15.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Pošto je uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola u duelu sa ekipom Union Berlina na gostovanju (2:2) Volfzburg je i sedmi put za redom ostao neporažen (pet pobeda i dva remija). Na tabeli zauzima sedmo mesto i sada ga od mesta koje vodi u Ligu Evrope deli samo bod. Lajpcig je istovremeno igrao nerešeno sa Leverkuzenom (1:1) i takođe je bez poraza na pet prethodnih duela, međutim ovaj remi najviše je obradovao Bajern koji sada na čelu tabele ima tri boda više od Bikova. Dva rivala srela su se dva puta u razmaku od desetak dana u oktobru. Najpre u Lajpcigu kada su igrali nerešeno (1:1), da bi nekoliko dana kasnije Lajpcig demolirao Volfsburg u Kupu upravo na Folksvagen Areni sa 6:1.  

M’GLADBAH – DORTMUND, 18.30
(Fudbal, Nemačka 1)

Trijumf u Augzburgu u utakmici na kojoj su svi golovi pali u drugom poluvremenu (2:3) bio je dovoljan za četvrtoplasirani M’gladbah da se približi Dortmundu na dva boda i ostane neporažen pet utakmica za redom. Dortmund je minimalnim rezultatom savladao Frajburg kod kuće i tako upisao i treći uzastopni trijumf, a iako je tradicija u skorijoj istoriji međusobnih duela na strani Dortmunda (dobio je deset prethodnih), treba istaći da je M’gladbah ove sezone na Borusija Parku ostvario osam pobeda, uz dva remija i jedan poraz.

ATL. MADRID – SEVILJA, 16.00
(Fudbal, Španija 1)

Posle serije loših rezultata Atletiko je neporažen na prethodnih pet utakmica koje uključuju i pobedu nad Liverpulom u Ligi šampiona. Madriđani pokušavaju da povrate treće mesto na tabeli na kojem je trenutno upravo Sevilja koja ima dva boda prednosti u odnosu na njih. Gosti su takođe u seriji od pet mečeva bez poraza pošto su savladali Osasunu sa 3:2 kod kuće. Njihov problem ove sezone su gostovanja. Od poslednjih deset dobili su samo četiri, dok je Atletiko od 20 prethodnih mečeva kod kuće izgubio samo jedan, i to od Barselone. Tri prethodna međusobna duela ovih rivala završena su bez pobednika, i sva tri rezultatom 1:1.   

MAČVA – CRVENA ZVEZDA, 16.00
(Fudbal, Srbija 1)

Da je mogao da bira rivala posle večitog, ali ekstremno neinteresantnog derbija, Dejan Stanković bi verovatno izabrao Mačvu. Šapčani su zakucani na poslednje mesto Superlige, i osvojili su tek 13 bodova. Istina, imao je domaćin blag uzlet, početkom proleća kada su savladali Rad, a zatim imali i dva remija. Težak teren bi mogao da oteža posao gostima, koji neće moći da računaju na Boaćija i Rodića, ali će svakako igrati za sva tri boda.

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

Partizan se sastaje sa Meraklijama koje su jedini ozbiljan kiks ovog proleća zabeležile u porazu od Vojvodine sa 3:0. Ozbiljan izazov očekuje ih u Humskoj gde su u martu prošle godine uspeli da iznenade velikog protivnika. Umar Sadik ili Takuma Asano mogli bi da „prorade“, s obzirom da treći član navalne linije, Sejduba Suma, neće igrati, jer je na Marakani dobio isključujući žuti karton. Partizan je jesenas u Nišu bio ubedljiv, slavio je sa 4:1

BARSELONA – REAL SOSIJEDAD, 18.30
(Fudbal, Španija 1)

Gostovanja nisu specijalnost izabranika Imanola Alguasila, čak ni sada kada igraju jednu od boljih sezona poslednjih godina. Kamp Nou je ipak kolosalan i samom pojavom plaši goste. Ove sezone Barselona je kod kuće ispustila samo dva boda, u decembarskom prvenstvenom okršaju sa Realom iz Madrida. Na 13 utakmica primila je samo 12 golova, postigla čak 44. Real Sosijedad je od 1998. godine svaki put izgubio od Barselone u gostima, što zbilja dovoljno govori o eventualnoj senzaciji koja bi mogla da prekine prokletstvo gostujućeg tima.

GENT – ŠARLOA. 20.00
(Fudbal, Belgija 1)

Šarloa je u prilici da zapreti Gentu, odnosno dođe na samo bod zaostatka, budući da je domaćina u prošlom kolu iznenadio Serkl Briž, porazivši ga s minimalcem. Inače, Šarloa je od poslednjih pet utakmica izgubio samo meč s vodećim Klub Brižom i to još u prvom minutu utakmice od kada su mreže mirovale. Inače, na ovom paru u prošloj godini nije padalo puno golova. Prvi put došao je X, a drugi put u osmofinalnom susretu Kupa Belgije slavio je Šarloa. Možda je ovo prilika da Gent po prvi put pokuša da slomi rivala još od 2018. godine.

BRISTOL SITI – FULAM, 13.30
(Fudbal, Engleska 2)

Fulam će se ponovo nadati majstorijama prvog strelca Čempionšipa, Aleksandra Mitrovića. S druge strane Bristol Siti pokušava da se konsoliduje, budući da je vezao tri poraza, a zatim remizirao sa Milvolom. Inače, Fulam je u decembru kod kuće poražen od ovog rivala sa 1:2, pa je red da pokuša da se osveti. Interesantno je na sve ovo dodati da na ovom paru tradicionalno bolje prolaze gostujuće ekipe, budući da jedinica od 2015. godine nikada nije došla, ali smo zato imali sedam dvojki i tek jedan X.

PORTO – RIO AVE, 21.30
(Fudbal, Portugalija 1)

Rio Ave bi na mesto Sportinga, odnosno poziciju kvalifikanta za Ligu Evrope, dok Portu bodovi trebaju za održanje distance u odnosu na Benfiku koja ga prati sa samo bodom zaostatka. Nezgodno svakako, naročito za Rio Ave koji se suočava s najboljim timom Primeire kome je sada u interesu što bolje da se prikaže na domaćem terenu budući da su ga Aspirindžije potukle u šesnaestini finala LŠ. Inače, Porto je tradicionalno bolji na mečevima ovog para, na kome je sve do septembra prošle godine dolazilo redovno 3+.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara