Deandre Ejton i Nikola Jokić (AFP)
Deandre Ejton i Nikola Jokić (AFP)

NBA VEČERAS: Nagetsi i Kingsi vole duele na mali broj poena

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 17:36

Pažnju obratiti na Torontovog Skotija Barnsa i Memfisovog Džerena Džeksona

Još jedna bograta NBA noć je pred nama. Na rasporedu je deset mečeva, a mi vam donosimo nekoliko predloga za vaše tikete.

VOŠINGTON VIZARDS - FILADELFIJA SEVENTISIKSERS (klađenje na meč, tip 2, kvota 1,60)

Izabrane vesti

Nekako je uvek na tiketima dobro tražiti prekid, a ne nastavak serije pobeda kada je ta serija došla do osam recki. Ipak, u ovom slučaju odlučili smo se za suprotnu taktiku. Jednostavno nam se jako sviđa kako Filadelfija igra u poslednje vreme - Džoel Embid i Džejms Harden izgledaju fantastično u napadu, a trener Dok Rivers uspešno u odbrani sve više koristi zonu kako bi sakrio 'Bradu'. Uz njih dvojicu odlično igraju i drugi košarkaši Siksersa i trenutno Filadelfija izgleda bolje nego ikada u zadnjih nekoliko sezona. Teško je reći da li će biti na istom nivou i u plej-ofu, ali nas zanima samo današnja utakmica, a u njoj će Vašington jako teško do pobede. Dok je Filadelfija slavila u minulih osam mečeva, Vizardsi u poslednjih 10 imaju osam poraza i izgledaju vrlo klimavo. Bredli Bil se izuzetno muči, Kristaps Porzingis igra toplo-hladno, a iako poštujemo Kajla Kuzmu, niti jedna ekipa na svetu ne bi trebalo da bude srećna sa njim kao najboljim igračem.

SAKRAMENTO KINGS - DENVER NAGETS (zbir poena na meču (239,5), tip manje, kvota 1,85)

Šteta što više nema nijednog srpskog košarkaša u Sakramentu, klubu koji je oduvek bio omiljen u Srbiji, ali i ovako bi ovo mogla da bude zanimljiva utakmica našoj publici. Kingsi i dalje imaju navijače u Srbiji, a ove godine napokon dobro izgledaju i drže šesto mesto na Zapadu. S druge strane Nikola Jokić opet vodi Denver prema velikim rezultatima - Nagetsi su trenutno na prvom mestu zapadne konferencije, a srpski košarkaš iz meča u meč izgleda fantastično. Ne bi nas čudilo da po treći put osvoji titulu MVP-a. U svakom slučaju, ovo bi mogao da bude odličan meč, ali deluje, ne na naročito veliki broj poena. Činjenica, Sakramento često igra utakmice s dosta poena, ali s Denverom to nije slučaj. Ako izuzmemo poslednju utakmicu s Finiksom koja je otišla u produžetak, od minulih deset mečeva, samo dva išla u plus u odnosu na ovu marginu.

SKOTI BARNS (broj poena (13,5), tip više, kvota 1,85)

Nije Skoti Barns ove sezone napredovao u odnosu na prošlu kada je oduševio kao ruki. Nema tu nikakvog razloga za zabrinutost, sve je to normalno i njegov talenat će sigurno kad-tad doći eksplodirati. No, za sada je tu gde jeste, na proseku od 14,6 poena po utakmici i dosta je onih mečeva u kojima nije uspeo da dođe do dvocifrenog broja poena. Tako je bilo protiv Njujorka i Filadelfije, pre poslednjeg duela protiv Klivlenda u kojem je postigao 25 poena. U ta dva susreta Barns je kombinovano postigao osam poena i imao šut 4-19, ali je mnogo važnije da se strah nije uvukao u njega, pa je protiv Klivlenda ispucao svojih 16 lopti. Kada je već tako, onda mu i neće biti potrebni Bog zna kakvi procenti šuta da bi prebacio večerašnju marginu.

DŽEREN DŽEKSON (broj poena (14,5), tip više, kvota 1,85)

Džeren Džekson se nakon teške povrede vratio ranije nego što je bilo predviđeno, a da je u dobroj formi pokazuje prosek od 16,6 poena, šest skokova i 3,1 blokade po utakmice. I dalje nema punu minutažu - igra 25,1 minut po meču, ali itekako je upečatljiv. Današnji predlog za tiket baziramo na činjenici da su Memfis i Finiks igrali međusobno pre nekoliko dana, te da je u toj utakmici Džekson ubacio 24 poena uz šut 9/17. Činjenica je da Sansi imaju problema s odbranom na njemu, posebno jer je povređen Kameron Džonson, a Džej Krauder nije s ekipom. To bi Džekson mogao da iskoristi i večeras.


tagovi

NBA ligaDenver NagetsSakramento KingsSkoti BarnsDžeren Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara