Majkl Meloun i Nikola Jokić (©AFP)
Majkl Meloun i Nikola Jokić (©AFP)

Ne mogu uslovi posle titule da ostanu isti: Meloun dobija povišicu, biće među najplaćenijim trenerima u NBA

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 18:51

Sve utanačeno sa Denverom

Majkl Meloun nije previše komplikovao i mudrovao, shvatio je šta treba da uradi kako bi od Denvera napravio najbolji tim u najjačoj košarkaškoj ligi – dao je Nikoli Jokiću loptu u ruke i pustio da stvari teku svojim tokom. Nagetsi su osvojili titulu, naterali sve i pre prstenovanja da ih gledaju drugačijim očima, a kada je tako i uslovi moraju da se promene.

Ne mogu da budu isti i pre i posle istorijskog rezultata. Mejkl Meloun je seo sa rukovodstvom Denvera za pregovarački sto i, kako javlja dobro oupućeni Adrijan Vojnarovski, postigao dogovor. Detalji su utanačeni i uskoro se očekuje zvanična objava o produžetku saradnje. Naravno, pod poboljšanim uslovima.

Izabrane vesti

Trener šampionskog tima dobiće povišicu. Za sada nije precizirano koliko će inkasirati na godišnjem nivou, ali biće među najplaćenijim trenerima u NBA ligi. Posle svega ne čudi što su se odgovorni u ekipi iz Kolorada odlučili na takav potez, jer otkako je Majkl Meloun preuzeo Nagetse u ligaškom delu imaju učinak 375-272, a u plej-ofu 37 pobeda i 31 poraz. I što je najvažnije – šampionski prsten.

Učvrstio je svoju poziciju, a već spada među trenere sa najdužim stažom u NBA ligi. Ispred njega su samo Greg Popovič (San Antonio Sparsi), Erik Spolstra (Majami Hit) i Stiv Ker (Golden Stejt Voriorsi). A, iza Majkla Melouna brojna dostignuća…

Prošle godine se u martu mesecu Majkl Meloun obavezao na višegodišnju saradnju sa Denverom u kome radi od 2015. Pre ekipe iz Kolorada vodio je Sakramento Kingse u sezoni 2013/2014, a u dva navrata i Ol star timove. Kako sada stvari stoje jače od jedne decenije biće u Nagetsima, sa kojima po aktuelnom ugovoru zarađuje 2.000.000 dolara po sezoni.


tagovi

Majkl MelounNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara