Nemanja Nedović (©Starsport)
Nemanja Nedović (©Starsport)

Nedović pred Barselonu: Nemaju izražene zvezde, sviđa mi se kako igraju, poštujemo ih, ali se ne plašimo

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 17:05

"Svesni smo šta bi nam pobeda značila", dodao je bek Crvene zvezde

Isplivala je Crvena zvezda na površinu posle turbulentnog perioda, vezala dve pobede. Sada je čeka jedan od najvećih izazova u Evroligi, gostovanje u Palau Blaugrani ekipi Barselone (petak, 20.30). Katalonski klub je vezao devet pobeda nad crveno-belima u elitnom takmičenju, poslednji put je srpski šampion slavio u oktobru 2017, a nijednom na strani (ukupan bilans 12:2 u korist Barse).

Tradicija je dakle na strani rivala, ali crveno-beli ne idu sa belom zastavom na gostovanje. Nemanja Nedović, koji je po izlasku iz povrede odigrao ključnu ulogu u trijumfu nad ekipom Budućnosti minulog vikenda, zna šta čeka njega i saigrače protiv ekipe Rođera Grimaua, ali Zvezda ide hrabro na megdan dvostrukom osvajaču Evrolige.

Izabrane vesti

"Očekuje nas ekipa koja igra sjajno ove sezone. Nemaju više izražene zvezde, ali su kao ekipa veoma moćni. Idemo tamo da odigramo dobru utakmicu. Poštujemo ih, ali se ne plašimo i svesni smo šta bi nam pobeda tamo značila", istakao je Nedović pred poslednji trening uoči puta.

Napravila je Barsa velike promene minulog leta, otišli su Nikola Mirotić, Kori Higins, Kajl Kurič i Sertač Šanli, kao i Majk Tobi koji je stigao upravo na Mali Kalemegdan. Što je još važnije, po isteku saradnje je klub napustio i trener Šarunas Jasikevičijus, a nasledio ga je čovek iz kluba, bivši prvotimac koji je sa Blaugranom bio i pravak Evrope, a trenerski se razvijao upravo uz klub, Grimau.

"Deluje mi da igraju više kao ekipa. Mirotić je otišao, Higins nije tu, imaju novog trenera. Gledao sam nekoliko utakmica, deluju baš složno na terenu, svako zna svoju ulogu i to rade na vrhunski način. Imaju dobre španske igrače koji ulaze sa klupe i sigurno osećaju dres na pravi način. Sviđaju mi se kao ekipa i kako igraju", dodao je srpski košarkaš, a nadovezao se Zvezdin Litvanac, Rokas Giedraitis.

"Promenili su igru u odnosu na prethodnu sezonu, igraju sa više slobode, vole da trče kontre, pokušavaju u prvih 10 sekundi da dođu do rešenja. Kao i sve španske ekipe, trče brzo, trude se da ukradu loptu... Ne smemo da pravimo greške".

Giedraitisu je sasvim jasno šta će biti ključ za dobar rezultat u Palau Blaugrani, koja je prethodne sezone samo četiri puta srušena u Evroligi.

"Odbrana. Moramo da ih zaustavimo. Ako budemo igrali dobru odbranu, bićemo u poziciji da dobijamo utakmice. Napad će doći, tu nema problema, imamo izuzetne poentere tako da je fokus na odbrani", napomenuo je bivši košarkaš Baskonije, a potom se Nedović osvrnuo na to kako se ekipa privikava na rad sa novim trenerom:

"Još nemamo neki veliki uzorak, radimo i dalje na nekim detaljima, ali ne može sve da se promeni odjednom. Zadržali smo neke stvari koje su bile za vreme Duška Ivanovića, novi trener je uveo neke nove stvari. I dalje pokušavamo da iskristališemo to što on želi, ali mislim da je još rano pričati".

Giedraitis ističe da se njegova uloga nije promenila dolaskom Janisa Sferopulosa.

"Moja igra je svake godine ista. Kretanje bez lopte i takve stvari. Ne igram previše pik en rol, tako da nema ničeg specijalno novog".

Posle gostovanja u Blaugrani, Zvezdu čeka put za Zadar i duel sa ekipom Danijela Jusupa u sedmom kolu Evrolige (nedelja, 17.00). Nakon toga, sledi duplo kolo Evrolige: duel sa Fenerbahčeom kod kuće već u utorak (20.45), pa gostovanje u Pireju ekipi Olimpijakosa 48 sati kasnije.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Trudim se da se fokusiram na svaku narednu. U Evroligi nema lakih mečeva, morate protiv svih da date sve od sebe, svaki protivnik je težak. Ne bavim se time da li će biti naporno ili ne, sada moramo da se posvetimo Barseloni, pa ćemo videti kako će biti", zaključio je Giedraitis, koji će imati priliku da se sretne sa brojnim igračima protiv kojih je igrao minulih sezona kao član Baskonije, a Nedović će iskoristiti priliku i da se isrpiča sa Nikolom Kalinićem koji igra već drugu godinu u Barseloni.

"Nismo se čuli, ali videćemo se, ako stignemo od treninga možda odemo i na piće", završio je Nedović.



tagovi

KK BarselonaNemanja NedovićRokas GiedraitisNikola KalinićKK Crvena zvezdaRođer Grimau

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara