Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Neka ih se 200 poena ponovo plaši

Vreme čitanja: 4min | pet. 07.05.21. | 08:24

Traje borba za finale ABA lige, a crnogorski klubovi Mornar i Budućnost ne štede mrežice

Mornar tako igra već godinama, napadački, na koš više. Tim iz Bara je za ovu sezonu "natankovao" sastav na način da je i domar u klubu u stanju da pogodi trojku, a kamoli Džejkob Pulen i ostala banda. Sa druge strane, Dejan Milojević je neko ko je atraktivan, ofanzivan stil igre, preneo sa Mege u Budućnost, pa zato i ne čudi što je jedan od prethodna dva susreta otišao na ukupno preko 200 datih peona, a prošli je bio blizu.

Budućnost u polufinalnoj seriji ABA lige vodi sa 1:0, ali daleko je da se Mornar predao. Baciće Barani sve što imaju na Plave u drugoj utakmici koja se igra večeras od 21 čas. Što bi mladi rekli, "ima da puca".

Izabrane vesti

Zanimljivo je da je Mornar već ove sezone pobedio Budućnost u Baru i da je na taj način suštinski sebi otvorio vrata plej-ofa i tako zakazao dvoboj upravo sa Plavima iz Podgorice.

21.00: (1,80) Mornar (14,5) Budućnost (2,15)

Trener Mornara Mihailo Pavićević napravio je ukratko analizu pve utakmice i najavio da njegova ekipa nema nikakav pritisak pred ovaj okršaj.

"Prvi meč je arhiviran već u ponedeljak veče. Uvek gledam svoju ekipu, propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći - odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine. Sredinom treće deonice smo vodili 61:55 i imali šansu da odemo na veću razliku. Ali, to nismo iskoristili i onda su usledile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se. Nema tu neke velike filozofije, gledaćemo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakav pritisak, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku", istakao je trener Mornara.

Milko Bjelica je u prvom meču bio fantastičan, a bivši košarkaš Crvene zvezde nada se da može da ponovi takvu partiju.

"Protiv Budućnosti sledi utakmica u kojoj nema predaje. Svesni smo da u prvoj utakmici u odbrani u nekim situacijama nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem bolji meč s naše strane, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake", rekao je crnogorski reprezentativac.

Budućnost je na pobedu daleko od odlaska u finale i želi da završi posao već u Baru. Tim Mihaila Pavićevića je već dva puta dobio Plave ove sezone na svom parketu i sigurno je da ekipa koju predvodi Milojević jako dobro zna šta je čeka.

Kao i mnogo puta do sada, pa i u prvom obračunu polufinala, u centru pažnje opet treba očekivati strance, a pre svega Džastina Kobsa i Džejkoba Pulena. Kobs je u prvom obračunu dao 22, a Pulen 24 poena. Pored njih jasno je da će Ajzea Vajthed, odnosno Vili Rid i Melvin Edžam imati veliku ulogu.

Dejan Milojević je mnogo puta u karijeri igrao protiv Mornara, tako da zna odlično šta su izazovi za njegove pulene. I nazvao je protivničku ekipu verovatno najboljom napadačkom ekipom na Jadranu.

"Mornar je sjajan tim. Igraju dobro - i kod kuće i na strani. Recept za pobedu je čvrsta odbrana, kao što sam i rekao u najavi prve utakmice. Odbrana donosi trofeje. Da bimo savladali verovatnu najbolju napadačku ekipu u ligi odbrana mora da bude sjajna svih 40 minuta", rekao je trener Budućnosti.

Bivši košarkaš Crvene zvezde, danas krilni centar Plavih, Luka Mitrović zna od koga prieti najveća opasnost.

"U prvom meču smo pokazali i kako treba i kako ne treba igrati sa Mornarom. Nadam se da ćemo ući sa energijom, koju smo imali tokom većeg dela druge četvrtine i tokom drugog poluvremena u prethodnom meču. Mislim da je to jedini put ka pobedi protiv jedne napadački potentne ekipe kakva je Mornar. Oni imaju igrače koji u rukama imaju po 20-25 poena. Tu pre svega mislim na Pulena i Nidama, koji su pokretačka snaga ekipe. Vajthed nakon povrede traži formu i može biti izuzetno opasan", dodao je Mitrović.

18.30: (2,70) Igokea (14,5) Crvena zvezda (1,55)

Sve je jasno, samo jedno nije: da li će Budućnost večeras ili će Mornar doći do šanse da se bori za prolazak dalje u majstorici?

ABA LIGA, POLUFINALE PLEJ-OFA – DRUGA UTAKMICA

Petak

18.30: (2,70) Igokea (14,5) Crvena zvezda (1,55) /u seriji: 0:1/

21.00: (1,80) Mornar (14,5) Budućnost (2,15) /u seriji 0:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Dejan MilojevićMihailo Pavićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara