Dimitrije Nikolić u dresu FMP (©MN Press)
Dimitrije Nikolić u dresu FMP (©MN Press)

Nekadašnji igrač Partizana odlazi u Krajovu

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.07.22. | 10:49

Posle odlične sezone u dresu Zlatibora Dimitrije Nikolić se seli u Rumuniju

Iza sebe ostavlja uspešnu misiju u dresu Zlatibora, a ispred njega je prva inostrana prilika. Košarkaš Dimitrije Nikolić (25) koji pokriva poziciju centra seli se u Rumuniju i naredne sezone će nositi dres Krajove.

Prethodnu takmičarsku godinu započeo je u FMP, ali je posle dva meseca promenio klub i otisnuo se put Zlatibora. Na 12 utakmica ABA 2 lige ostvario je prosek od 13,8 poena i 6,9 skokova. Imao je veoma zapažene partije i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje ovog takmičenja.

Izabrane vesti

Protiv Lovćena je ubacio 26 poena, na duelu sa Heliosom 22, Borac iz Banjaluke je „počastio“ sa 20... Kad je KLS u pitanju, bio je starter na svim mečevima – ukupno 22. Igrao je prosečno 26,6 minuta i za to vreme beležio 13,3 poena.

Nikolić je profesionalnu karijeru započeo u kragujevačkom Radničkom. U septembru 2017. godine je potpisao višegodišnji ugovor sa Partizanom. Posle toga je bio na pozajmicama u Slogi, Mladosti iz Zemuna i Slobodi iz Užica.

Na poslednjoj destinaciji je prikazao odlična izdanja koja su ga preporučila čelnicima FMP. Potpisao je trogodišnji ugovor, ali se nije dugo zadržao. Pravu priliku je dobio u dresu Zlatibora i sada je spreman za prvo internacionalno iskustvo.

Njegov novi klub Krajova je prošlu sezonu završila u četvrtfinalu plej-ofa, a u ligaškom delu je bila na petoj poziciji.



tagovi

Dimitrije NikolićKrajovaKK Radnički KragujevacKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara