Nemanja Bjelica (©Star Sport)
Nemanja Bjelica (©Star Sport)

Nemanja Bjelica van terena bar još mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 21:41

Loše vesti za srpskog asa...

Povratak Nemanje Bjelice u evropsku košarku ne ide planiranim tokom. Povreda lista koju je doživeo tokom priprema reprezentacije Srbije za Evrobasket i dalje muči NBA šampiona sa Golden Stejtom, pošto se još nije vratio na parket, a prema najnovijim informacijama iz Istanbula - proći će još dosta vremena...

Kako javlja grčka agencija SDNA, pomoćnik Dimitrisa Itudisa Stefanos Dedas izjavio je posle utakmice da će Bjelica van parketa biti još bar mesec dana. To znači da bi, pod uslovom da se tada zaista vrati, van parketa bio više od četiri meseca. Njegov povratak na teren već je jednom pomeren, krajem oktobra kada je otkriveno da sigurno neće igrati još oko mesec dana. Sada je taj rok dodatno produžen.

Izabrane vesti

Podsetimo, Bjelica je povredu lista doživeo u kontrolnoj utakmici protiv Crne Gore, u trenutku kada oko njega nije bilo nikog... Od tada je Bjelica bio pod budnim okom doktora reprezentacije, u međuvremenu je potpisao ugovor sa Fenerbahčeom iz kojeg je kao MVP Evrolige otišao u NBA ligu gde se zadržao do letos. Prsten sa Golden Stejtom uzeo je kao jedan od važnijih šrafova u sistemu Stiva Kera tokom plej-ofa.

Poslednje takmičarske mečeve Bjelica je odigrao u dresu Srbije tokom junsko-julskih kvalifikacija za Mundobasket. Tačnije, u porazima od Letonije u gostima i Belgije u Nišu na kraju prve faze.

Bjelica je prošle sezone odigrao 71 meč u ligaškom delu NBA, plus još 15 utakmica u doigravanju.


tagovi

Nemanja BjelicaKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara