Navijači Nemačke (©fiba.basketball)
Navijači Nemačke (©fiba.basketball)

Nemci nisu ispunili Mercedes Benc Arenu, žale se na cenu karata

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.22. | 18:37

Iako se izabranici Gordona Herberta bore za medalju, tribine dvorane u Berlinu nisu krcate kako se očekivalo

Došao je i poslednji dan Evrobasketa. Za bronzu se bore Nemačka i Poljska, dok će zlato pokušati da osvoje Španija i Francuska (20.30). Borba domaćina za medalju nije bio dovoljan povod da se tribine Mercedes Benc Arene ispune do poslednjeg mesta.

Tokom utakmice za treće mesto zvanično je na tribinama 12.913 ljudi. To je jedna od boljih poseta na turniru, ali je preko hiljadu mesta ostalo upražnjeno. Jedan od razloga za neadekvatnu posetu je i visoka cena ulaznica od 300 evra.

Izabrane vesti

Na nemačkoj televiziji Magenta, koja je zadužena i za prenos finala, javno su kritikovani organizatori takmičenja. U programu je rečeno da tako nešto mora da se promeni u budućnosti, da su cene "bezobrazne" i da to u današnje vreme retko ko može da plati.

Čini se i da cene nisu jedini problem. Brojni ljubitelji košarke kupili su karte za poslednji dan takmičenja prevremeno, sa verom da će se njihova zemlja boriti za medalje. Ispred dvorane u Berlinu bilo je i srpskih navijača, koji su pokušavali da preprodaju ulaznice.

Dosad je više od 10.000 navijača u Berlinu bilo samo na utakmicama Nemačke, polufinalu Francuska - Poljska i sudaru Litvanije i Španije u osmini finala (sada i u utakmici za treće mesto). Kapacitet Mercedes Benc Arene je 14.073 mesta.

Na ovakvu posetu je definitivno uticala i rana eliminacija najvećih zvezda turnira. Nikola Jokić je sa Srbijom stao pred prvom preprekom u eliminacionoj fazi, Janis Adetokunbo i Luka Dončić su kofere spakovali posle četvrtfinala.



tagovi

Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara