(©AFP)
(©AFP)

Nestvarni Halibarton, uzalud Janisovih 37 i košarka kao u plej-ofu: Indijana u finalu NBA kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.12.23. | 03:43

Pejsersi izbacili Bakse

Amerikanci su napravili revoluciju, došli su na ideju da osnuju NBA kup. Izmislili su takmičenje i, čini se, nisu pogrešili. Jer, sve puca od intenziteta, kao da je plej-of.

Imaju za šta i da se bore, svakom igraču pobedničko tima pripašće nagrada od 500.000 dolara. Očigledno da je to motivisalo zvezde najjače lige na svetu, a prvi finalista novog takmičenja je – Indijana! Nije bilo pomoći Milvokiju u polufinalu, uzalud i 37 poena Janisa Adetokunba u Ti Mobajl Areni, malo je to za nestvarnog Tajrisa Halibartona – 128:119.

Izabrane vesti

Podseti malo na Ol-star, ali nije. Palo je skoro 250 poena, međutim, to je jedini parametar. Više liči na borbu za prsten, naročito kada su najbolji igrači u elementu. A, bili su. Pogotovo Tajris Halibarton. Što može on, ne može – niko!

Baš tako... Niko. Ponovo samo ono što on ume: preko 25 poena, 15 asistencija i pritom nijedna izgubljena lopta. Ne prvi put u karijeri, već treći. Drugima to nije pošlo za rukom. Protiv Baksa daleko najbolji u redovima Pejsersa, provlačio je lopte kroz rupe koje samo on vidi, pogađao step-bek trojke i sasvim sigurno će biti u najužoj konkurenciji za najkorisnijeg igrača NBA kupa.

Tajris Halibarton je meč završio sa 27 poena, 15 asistencija i sedam skokova, a njegov verni pomoićnik Majls Tarner obavio je rudarski posao u reketu. Takođe dabl-dabl učinak sa 26 poena i deset skokova. Milvoki nije imao rešenje za tu Indijaninu konekciju, mnogo toga nije mogao da promeni ni Grik frik.

A, svojski se trudio Janis Adetokunbo da u prvom izdanju novoformiranog takmičenja ugura tim iz Viskonsina u veliko finale. Igrao je preko 40 minuta, veću minutažu imao je samo Demijen Lilard, i za to provedeno vreme na parketu gotovo da je imao učinak od jednog poena po minutu. Ubacio ih je 37, imao i visoke procente šuta, uz deset skokova.

Poenterski gledano Grik frik dobio je mali rat sa Tajrisom Halibartonom, bio je porvi strelac polufinala, međutim, Baksi su izgubili bitku. Indijana će igrati za glavnu premiju, a rival će joj biti Los Anđeles Lejkersi ili Nju Orleans Pelikansi.

NBA KUP – POLUFINALE:

Subota

Milvoki – Indijana 119:128

/Adetokunbo 37 – Halibarton 27/

Nedelja

Nju Orleans – LA Lejkersi (u toku)


tagovi

NBA kupIndijana PejsersMilvoki BaksTajris HaliburtonJanis Adetokunbo

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara