Džoš Nibo (AFP)
Džoš Nibo (AFP)

Nibo napokon dobio pasoš Slovenije, ali Pariz neće videti

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 23:52

"Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i osećam veliki ponos što ću moći da igram za ovu reprezentaciju", rekao je centar Makabija

Dugo se spominjalo, a tek sada je došlo do realizacije posla. Američko-nigerijski centar koji je prošlu sezonu odigrao u Makabiju iz Tel Aviva, Džoš Nibo, dobio je slovenački pasoš i u budućnosti će predstavljati bivšu jugoslovensku državu na međunarodnim turnirima.

Debi međutim neće zabeležiti na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu pošto cela procedura nije urađena na vreme tako da će mesto naturalizovanog igrača poslednji put zauzeti doskorašnji igrač Crvene zvezde, Majk Tobi, saopštio je košarkaški savez Slovenije.

Izabrane vesti

"Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i osećam veliki ponos što ću moći da igram za reprezentaciju Slovenije. Radujem se reprezentativnim događajima i nadam se da ćemo biti što uspešniji. Obećavam navijačima da ću na svakom treningu i meču dati sve od sebe i pomoći reprezentaciji da postigne što više dobrih rezultata'', rekao je Nibo u svom prvom obraćanju kao "Slovenac".

Uporedo sa naturalizacijom u muškoj seniorskoj selekciji, po prvi put je dogovorena i naturalizacija u ženskoj reprezentaciji. Članica WNBA ligaša Minesote, Džesika Šepard će u narednom peridou nostiti dres Slovenije sa kojom će pokušati da napravi što bolje rezultate.

"Zahvalna sam na pruženoj prilici i veoma sam uzbuđen što ću obući dres slovenačke reprezentacije. Ljudi iz Saveza su me izuzetno lepo dočekali i jedva čekam da upoznam sve saigračice i da sa njima krenem u lov za plasman na Evropsko prvenstvo sledeće godine. Mogu da obećam da ću pokazati sve što znam na terenu i naravno da želim da reprezentacija ostvari dobre rezultate", kazala je Džesika.


tagovi

Džoš Nibokošarkaška reprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara