Foto: AFP
Foto: AFP

Nije dovoljno da budeš dobar, Seltiksi će pronaći način da te pobede!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 05:11

Pejsersi vodili od početka druge četvrtine do samog finiša utakmice, ali je onda zablistao Džru Holidej i doneo pobedu Bostonu – 114:111

Indijana Pejsersi su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da iskoriste domaći teren i smanje rezultat u seriji Bostosna, odigrali su vrlo dobar meč i bili u vođstvu od početka druge do samog kraja četvrte četvttine, ali im to nije bilo dovoljno. Seltiksi su zaigrali fantastično u samoj završnici utkamice i na krilima Džrua Holideja stigli do tri meč loptre za finale NBA lige - 114:111, 3:0 u seriji.

Iskusni bek Bostona je u završnici odigrao izuzetno u oba pravca. Prvo je poenima uz faul, doneo preokret ekipi Džoa Mazule 39 sekundi pre kraja (112:111), a onda je ukrao loptu nesuđenom heroju domaće publike Endrjuu Nembhardu i poenima sa penala rešio pitanje pobednika treće utakmice. Nembhard je zabeležio rekord karijere sa 32 ubačena poena, uz četiri skoka i devet asistencija, ali mu je Holidej večeras „ukrao“ veče. Postigao je 14 poena, ali one najvažnije kada se lomilo pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Kakvu je priliku propustila Indijana dovoljno govori činjenica da je Boston pre preokreta u finišu, poslednji put bio u vođstvu na kraju prve četvrtine, kada je bilo 32:31. Nakon toga sastav Rika Karslija je imao ozbiljnu prednost, u dva navrata stizao i do +18 (64:46 i 84:66), ali igrači Bostona u poslednjem kvartalu kao da su rešili da se uozbilje. Sveli su zaostatak na jednocifren broj, a onda postepeno topili prednost Indijane. Najveće zasluge za to idu na adresu Džejsona Tejtuma, koji je ostvario dabl-dabl i bio najefikasniji igrač utakmice sa 36 postignutih poena (10 skokova).

Vrlo važne poene u gostujućem timu postigli su Džejlen Braun (24) i Al Kraford (23), dok je kod Indijane Mekonel ubacio 23, a Sjakam i Tarner po 22. Boston će već za dve večeri pokušati da iskoristi prvu meč loptu za veliko finale NBA lige.



tagovi

Džru HolidejBoston SeltiksIndijana Pejsers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara