Jago Dos Santos (Foto: MN Press)
Jago Dos Santos (Foto: MN Press)

Nije se ni očekivalo nešto drugo: Zvezda po 40. put pobedila FMP i došla na korak od novog finala

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 22:20

Crveno-beli samo pet dana posle osvajanja ABA titule savladali ekipu iz Železnika u prvom polufinalnom duelu domaće Superlige - 97:87

Ide Zvezda šampionskom prugom, i misli da se na njoj zadrži do kraja sezone. Crveno-beli košarkaši su na slavljeničkim lovorikama iz ABA lige savladali ekipu FMP 97:87 i tako došli na korak od novog finala i borbe za tripletu. U prvom polufinalnom duelu domaće Superlige u više nego solidno popunjenoj dvorani "Aleksandar Nikolić" za jednu utakmicu takve (ne)atraktivnosti i činjenice da se u isto vreme igra evroligaški Fajnal for, crveno-beli su poveli sa 1-0 u seriji pa će tako u ponedeljak od 18.00 u Železniku biti u prilici da prođu u naredni krug i nastave sa odbranom titule.

Bio je ovo jubilarni 40. put da je tim sa Malog Kalemegdana slavio nad "panterima"! Niz kakav sigurno nema niti jedna ekipa na kontinentu pa ni celoj kugli zemaljskoj.

Izabrane vesti

Izabranici Janisa Sferopulosa su samo pet dana posle osvajanja sedme regionalne krune izašli na megdan timu iz beogradskog predgrađa. Iako su imali puno bolje otvaranje meča na konto trenutka u kojem se nalaze, videlo se da su im noge teške. Kao i da su imali veliko emotivno pražnjenje nakon serije sa Partizanom. Fantastičan start utakmice je imao MVP finalne serije jadranskog takmičenja, Jago Dos Santos, kao i Nemanje Nedović koji je na poluvremenu bio dvocifren sa 12 poena.

Potpuno je domaćin kontrolisao dešavanja na terenu u prvih deset minuta posle kojih je imao plus 14 (27:13). Već su svi na tribinama krenuli da zevaju spokojno misleći da je posao odrađen, međutim u nastavku je usledila furiozna serija gostujućeg sastava od 28:10 koja je na kraju prvog poluvremena spustila deficit na samo tri poena (45:42). Glavnu reč je su vodili Aleksa Stepanović, Matej Rebec i Jovan Novak koji su posebno bili ubojti sa linije za tri poena.

Ta serija je dala krila FMP-u da u nastavak izađe sa većom nadom nego što je počeo duel i počne da veruje u (ne)moguće. Čak je na tri minuta pre kraja trećeg kvartala i nakratko poveo (57:59), ali onda u pravom trenutku ekipu povlači Dos Santos i kreira vrlo bitne poene koji do kraja deonice vraćaju stvari u željeni tok za Zvezdu - 70:65.

Nije bilo još gotovo. Ili ipak jeste. Za očas posla po otvaranju igre u poslednjem periodu je Zvezda ponovo stigla do dvocifrenog plusa i tako utakmicu uvela u mirniji ritam. U istom je i okončala za reklo bi se rutinsku pobedu. Daleko od toga da su crveno-beli briljirali, ali su odigrali sasvim dovoljno da upišu trijumf nad protivnikom skromnog kvaliteta.

Kao najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Jago Dos Santos sa 25 poena i šest asistencija, kao i Luka Mitrović koji je upisao dabl-dabl učinak od 15 poena i deset skokova. Priliku je na kraju meča dobio i mlađani Andrej Kostić. Na drugoj strani su se istakli Matej Rebec sa 16 i Aleksa Stepanović sa 15 postignutih poena.

SUPERLIGA (POLUFINALA)

Prvi mečevi:

Petak

Partizan - Mega 82:72 (1-0 u seriji)

/Trifunović 23 - Jović 15/

C. zvezda - FMP 97:87 (1-0 u seriji)

/Dos Santos 25 - Rebec 16/

Drugi mečevi:

Ponedeljak (27.05.)

18.00: FMP - C. zvezda

20.00: Mega - Partizan

*Treći mečevi:

Četvrtak (30.05.)

18.00: Partizan - Mega

20.00: C. zvezda - FMP

* Ako bude potrebno



tagovi

KK Crvena zvezdaKK FMPKLS

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara