Brej i Lodžeski (©Shutterstock)
Brej i Lodžeski (©Shutterstock)

Nije valjao Bajernu, ali je dobrodošao Panatinaikosu

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 15:16

Brej potisao ugovor na dve i po sezone sa Zelenima

Panatinaikos je i zvanično jači za Tomasa Džozefa Breja (28, 196cm) koji je potpisao ugovor do leta 2023. godine, saopštio je atinski klub.

Diplomac univerziteta Prinston, slavnog ne samo u košarkaškom svetu zbog napadačke ideje Fenklina Kapona, koju je kasnije usavršio Pit Karil, već i akademskim krugovima, tokom školskih dana briljirao je u studentskoj klupi, ali i na terenu, zbog čega je i izabran u najbolji tim Ajvi lige.

Izabrane vesti


Ipak to nije bilo dovoljno Breju da bude draftovan 2014. godine, pa je pokušao preko Letnje lige da se domogne NBA. Nije uspeo. Okrenuo se košarci preko Atlantika, prvo u italijanskom drugoligašu Trapaniju, (9,5 poena, 3,0 asistencije, 3,9 skokova), a zatim i Kazaleu (14,7 poena, 3,5 skokova, 3,1 asistencije).

Njegove igre nisu ostale nezapažene van Italije. Snimio ga je Ludvigzburg. Potpisao je ugovor koji ipak nije bio aktiviran, jer je Breju povreda kolena pravila probleme. Kada se zalečio, morao je praktično sve ispočetka u Evropi. Kao polaznu tačku izabrao je Brisel iz koga je otišao u Kolosos (12,1 poen, 3,4 skoka, 3,4 asistencije, 1,1 ukradena lopta), a 2018. konačno se okušao u Bundesligi, ali kao član Fehte (14,8 poena, 3,2 skoka, 7,7 asistencija) u čijem dresu je izabran u najbolji tim lige, dok mu je zamalo izmakla nagrada najboljeg igrača šampionata.

To drugo mesto nije smetalo Bajernu da angažuje Breja u leto 2019. godine. Sve je izgledalo dobro, ali je povreda stopala prinudila Amerikanca da otvori tromesečno bolovanje. Tokom prošlog leta Bavarci su mu produžili ugovor. Ali očigledno im kasnije nije bio po volji, pa su se dve strane razišle i Brej se pred kraj 2020. uputio u Saragosu u kojoj se zadržao do selidbe u Atinu.


tagovi

KK PanatinaikosKK Bajern Minhengrčka košarkaška superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara