Nikola Topić (©fiba.basketball)
Nikola Topić (©fiba.basketball)

Nikola Topić se sa Mikonosa priključuje pripremama reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 15:08

Talentovani plejmejker će raditi sa selekcijom Svetislava Pešića

Pamtiće dugo ovo leto Nikola Topić. Osvojio je zlato sa juniorskom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Nišu, pa se potom priključio pripremama Mege na Mikonosu (na pozajmici iz Zvezde) i debitovao u susretu sa USC Trojansima, a sada će se uključiti i u rad seniorske reprezentacije Srbije uoči Svetskog prvenstva.

On je juče ubacio 12 poena u porazu Mege od Univerziteta Južna Kalifornija, a već danas stiže na novo okupljanje državnog tima, posle učešća na Akropolis kupu u Atini.

Izabrane vesti

Selekcija Svetislava Pešića je na prvim zvaničnim mečevima u okviru priprema za Mundobasket savladala Grčku i izgubila od Italije, a nakon turnira je obelodanjeno da Nemanja Nedović neće biti deo tima na planetarnoj smotri. Praktično na njegovo mesto stiže talentovani Topić, koji je pre nekoliko dana napunio 18 godina.

Topić je minulu sezonu počeo sa prvim timom Crvene zvezde, pa se preselio na pozajmicu u OKK Beograd u drugom delu. Nastupao je i za juniore Zvezde i ostvario zapažene partije na turnirima Evrolige, a odličan je bio u dresu Klonfera nastupajući u KLS i Superligi Srbije.

Pešić je u Grčkoj na raspolaganju imao Bogdana Bogdanovića, Stefana Jovića, Aleksu Avramovića, Nemanju Nedovića, Marka Gudurića, Vanju Marinkovića, Aleksu Radanova, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca, Filipa Petruševa, Nikolu Jovića, Dušana Ristića, Nikolu Milutinova i Borišu Simanića. U timu nisu bili povređeni Alen Smailagić i Uroš Trifunović, kao i Dušan Beslać i Nikola Topić.

Orlovi nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo, a sledeću proveru imaće 16. avgusta u Beogradskoj areni protiv Portorika (19.00). Potom putuju u Kinu, gde ih čekaju mečevi sa Kinom (20. avgust) i Brazilom (21. avgust), dok je premijera na samitu najboljih svetskih selekcija zakazana za 26. avgust, kada će protivnik Srbije takođe biti Kina, koju sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević.


tagovi

Nikola Topićkošarkaška reprezentacija SrbijeKSSKK Mega

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara