Luka Mitrović i Filip Petrušev (©Star Sport)
Luka Mitrović i Filip Petrušev (©Star Sport)

Novi kapiten Luka Mitrović: Radovao sam se reprezentaciji, jer ću opet deliti parket sa nekim ljudima

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.02.24. | 19:35

“Iskreno, jako je lepo raditi u takvoj atmosferi, posvećeniji ste i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija“, kaže centar Crvene zvezde

Novi početak – novi kapiten reprezentacije Srbije.

Luka Mitrović će u utakmicama sa Finskom (petak, 20.00) u dvorani Aleksandar Nikolić i tri dana kasnije protiv Gruzije u Tbilisiju poneti traku, čime mu je selektor Svetislav Pešić ukazao veliku čast.

Izabrane vesti

Centar Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo što će kao najstariji igrač u timu imati tu privilegiju, ali ističe da je reprezentacija mesto gde su igrači u fokusu.

“Okupili smo se, u malo drugačijim bojama, u drugačijoj opremi, ali sa velikom motivacijom i željom, kao i svaki put kada se nađemo u reprezentaciji. Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lepo, loše, uspešno, manje uspešno... Svi imamo jedan cilj u glavi, to su reprezentativni prozor i dve utakmice pred nama“, rekao je novi kapiten i nastavio:

“Imamo malo vremena da se spremimo za ono što nas čeka. Nije lako, svi dolazimo iz nekih drugačijih sistema, drugačijih pravila. Potrebno je sada da se prešaltamo na to što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo te dve utakmice, da zabeležimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dve pobede“.

Ranijih godina smo imali problema sa reprezentacijama koje su, da tako kažemo, nižeg kvaliteta od Srbije...

“Uglavnom su to ekipe koje manje-više uvek nastupaju u istim ili sličnim sastavima, koje se poznaju međusobno mnogo bolje nego mi. Zato su se u prošlosti i dešavala, da tako kažem, neka iznenađenja. Dobra je stvar taj dogovor Fibe i Evrolige, da i evroligaši mogu da učestvuju u kvalifikacijama. Sve ekipe će biti znatno kvalitetnije. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice, bez obzira na protivnika, već zbog okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje. Vidim da su momci svi izuzetno srećni što su tu, nestrpljivi i motivisani da rade. Zato moramo svi zajedno da budemo fokusirani 100 odsto kako bismo taj momenat iskoristili što bolje“.

Da li ima umora?

“Nije da nema, ali kao što rekoh, sve ostavljamo iza sebe, spremni smo da se posvetimo obavezama koje nas čekaju. U reprezentaciji je sve u prvom planu, sve nam je obezbeđeno i svega ima što nam treba da se osećamo dobro, tako je i sada. Olakšaće nam dosta. Nisam samo ja, tu su i drugi igrači koji su igrali kupove koji su izuzetno naporni. Igranje sa saigračima i drugarima ostavlja u senku sve ono što je bilo, sav umor“.

Dejan Davidovac ti je saigrač iz kluba, ali na okupu su ljudi sa kojima si već igrao u klubu, ili ste bili zajedno u reprezentaciji, koliko će to olakšati proces adaptacije?

“To je ono čemu sam se radovao pre ovih prozora, što ću sa nekim momcima ponovo da delim svlačionicu i parket. Iskreno, jako je lepo raditi u takvoj atmosferi, posvećeniji ste i lepše se osećate na parketu kada je takva situacija. Većinu momaka znam, jutros smo odradili prvi trening, večeras ćemo imati i prvi košarkaški trening, da se ponovo nadmećemo, bar na treningu, te da sarađujemo“.

Pošto je sada u timu dosta igrača beogradskih velikana, da li je možda bilo nekih šala sa igračima iz redova večitog rivala posle Mozzart Kupa Radivoja Koraća?

“Ma, ne. Juče smo bili na ručku svi zajedno... Ne priča se toliko o Zvezdi i Partizanu, mnogo manje nego što mislite“.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Evrobasket 2025Luka Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara