©Starsport
©Starsport

Luka Mitrović kapiten Srbije u kvalifikacijama za Evrobasket

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.02.24. | 19:10

Košarkaš Crvene zvezde predvodiće Orlove u duelima sa Finskom i Gruzijom

Košarkaši Srbije će u petak protiv Finske na domaćem terenu dvorane Aleksandar Nikolić početi kvaifikacije za Evropsko prvenstvo 2025, a u borbama za mesto na kontinentalnoj smotri Orlove će sa kapitenskom trakom predvoditi Luka Mitrović.

Bez NBA zvezda, naši košarkaši će krenuti u borbu sa Finskom, Gruzijom i Danskom, a usled izostanka povređenog Vladimira Lučića, selektor Svetislav Pešić je poverenje u vidu zvanične uloge lidera ukazao igraču Crvene zvezde.

Izabrane vesti

"Saznao sam i ja malopre da sam kapiten. Iskreno, izuzetna mi je čast. Šokirao sam se jutros kada sam saznao da sam najstariji u svlačionici. A kao da je juče bilo da sam bio među najmlađima. Sada sam u drugačijoj ulozi, ali se ništa neće preterano menjati u odnosu na prethodne moje dolaske u reprezentaciju", prokomentarisao je Mitrović pred večerašnji trening novu ulogu.

Podsetimo, uz Mitrovića su se na spisku selektora za predstojeće obaveze su se našli i Aleksa Avramović (Partizan Mozzart Bet), Aleksa Radanov (Runa), Aleksa Uskoković (Borac Mozzart), Balša Koprivica (Partizan Mozzart Bet), Vanja Marinković (Baskonija), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Dušan Beslać (Avtodor), Dušan Ristić (Tenerife), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nikola Đurišić (Mega), Ognjen Dobrić (Virtus), Ognjen Jaramaz (Partizan Mozzart Bet), Uroš Trifunović (Partizan Mozzart Bet) i Filip Petrušev (Olimpijakos).

Orlove posle premijere na domaćem terenu protiv Finske očekuje gostovanje u Tbilisiju zakazano za naredni ponedeljak.



tagovi

Luka Mitrovićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara