Derik Vilijams u duelu sa Ognjenom Kuzmićem (©MN Press)
Derik Vilijams u duelu sa Ognjenom Kuzmićem (©MN Press)

Novi problemi za Radonjića, Derik Vilijams se povredio pred gostovanje u Beogradu

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 19:56

Amerikanac dobio udarac u kvadriceps leve noge, još nejasna situacija sa Nejtom Voltersom

Košarkaši Panatinaikosa su na startu sezone u grčkom prvenstvu pretrpeli poraz od Arisa u Solunu (65:69). To im je treći u nizu posle izgubljenog finala Superkupa od Olimpijakosa (52:67) i neuspeha na startu Evrolige u duelu sa Real Madridom (68:71). Tu nije kraj lošim vestima za trenera Dejana Radonjića, pošto se jedan od najboljih pojedinaca na početku takmičarske godine povredio.

Derik Vilijams je dobio udarac u kvadriceps leve noge tokom susreta i navodno oseća neprijatnu bol. Čekaju ga detaljni pregledi po povratku u Atinu, nakon koji će biti poznato o kakvom stepenu povrede se radi. Vilijams je sa 13 poena bio najefikasniji u porazu od Arisa, iako je pogodio samo četiri od 10 izvedenih slobodnih bacanja. Podsetimo, Atinjani već u četvrtak (13. oktobar) gostuju srpskom šampionu u drugom kolu Evrolige.

Izabrane vesti

To je još jedna problem u nizu za bivšeg trenera Crvene zvezde, pošto je zbog povrede van stroja i Nejt Volters. Košarkaš kojeg je trenirao i na Malom Kalemegdanu još nije upisao zvaničan nastup u zelenom dresu, a Radonjić se nada da bi mogao da se vrati na parket naredne sedmice.

"Čekamo Voltersa da se vrati, pa da vidimo gde smo. Teško je igrati bez prvog plejmejkera. Nedeljama se trudimo da pronađemo rešenje, nadamo se da će biti sa nama naredne sedmice. Testirali smo varijante sa Ponitkom i Grigonisom, pravili određene promene", rekao je crnogorski stručnjak.

Radonjić je apostrofirao veliki broj izgubljenih lopti (19) kao razglog poraza. Zeleni su čak 12 puta prodali posed samo u prvom poluvremenu, a u drugoj četvrtini postigli svega pet poena.

"Nismo bili dobri u prvom poluvremenu, napravili smo mnogo grešaka. Potrebno nam je vremena jer je tek počela sezone, a imali smo i samo par treninga sa kompletnom ekipom. Danas je bila dobra prilika da dođemo do pobede, ali i igrači koji su danas nastupili su tek par dana zajedno".



tagovi

Derik VilijamsKK PanatinaikosDejan RadonjićNejt VoltersKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara