Željko Obradović (©MN Press)
Željko Obradović (©MN Press)

Obradović: Čestitam Saši na svemu što radi sa Monakom, Majk Džejms nije sam u toj ekipi

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 17:32

“Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele. Što se tiče ofanzivnog skoka, takođe. Igraju dosta specifično, sa mnogo igre jedan na jedan, zbog čega je Monako na začelju po broju asistencija“

Posle šeste vezane pobede u svim takmičenjima, košarkaše Partizan Mozzart Beta čeka Monako (četvrtak, 21.00) kao prvi evroligaški izazov u 2023. godini.

Ekipa Saše Obradovića nalazi se na deobi prvog mesta elitnog takmičenja sa Baskonijom i Barselonom. Kneževi i ove godine imaju najveće ambicije, a Željko Obradović na konstataciju da crno-beli ponovo igraju protiv tima sa samog vrha tabele uzvraća:

Izabrane vesti

“Nekako nam ste stalno dešava da igramo protiv najboljih timova, ali to je Evroliga“.

Odmah zatim je prešao na stvar - najavu onoga što Parni valjak čeka u četvrtak uveče.

“Rekli smo da presudni kvalitet mora da bude odbrana i da mora uvek da se igra na najvišem nivou. Sada igramo protiv Monaka koji je još prošle sezone ušao u Top 8 i ispali su praktično na jednu loptu protiv Olimpijakosa za Fajnal for. Ove sezone pružaju još više, izuzetno su vođeni od strane Saše Obradovića i ovog puta mu čestitam zbog svega što radi sa klubom“.

Četvrtak, 21.00: (1,80) Partizan Mozzart Bet (14,5) Monako (2,15)

Prešao je zatim i na analizu protivnika...

“Radi se o ekipi koja igra specifičnu košarku, kao i svi klubovi koji su u vrhu tabele. Što se tiče ofanzivnog skoka, takođe. Igraju dosta specifično, sa mnogo igre jedan na jedan, zbog čega je Monako na začelju po broju asistencija. Ali, to je opet kvalitet koji imaju njihovi kreatori, da mogu akcije da završe i sami. Ključ utakmice je da probamo čvrstom odbranom da zaustavimo njihove najbolje igrače, koji imaju taj kvalitet da igraju jedan na jedan, kako bismo došli do još jednog dobrog rezultata“.

Fokus javnosti je naravno na najboljem igraču ekipe Majku Džejmsu...

“Nije samo Džejms. On je izuzetan igrač, svima je to jasno. Timskom odbranom moramo da odgovorimo na njihov individualni kvalitet. Biće neki igrači zaduženi za njega, ali on je izuzetan napadač i generalno ga je teško zaustaviti. Moramo da uradimo neke stvari, ali da ne zaboravimo i ostale igrače Monaka. Njihov kvalitet na svim pozicijama je izuzetan“.

Konačno Partizan Mozzart Bet ima sve igrače na raspolaganju...

“To je jako važno, jer je intenzitet treninga drugačiji. Imaš više rotacija na raspolaganju i možeš da radiš onako kako bi trebalo to na utakmici da izgleda“.

Uz konstataciju da su navijači ti koji uvek daju jak vetar u leđa i imperativ svakoj pobedi, Obradović je otkrio da je imao ceo tim na raspolaganju... Naime, na treningu su ponovo bili Danilo Anđušić i Uroš Trifunović kojih nije bilo protiv Zadra, dok je radio i Aleksa Avramović koji je sa bolnom grimasom napustio teren pred kraj prvog meča u 2023. godini...

“Svi su trenirali juče, očekujem ih i sada na parketu. Odradili su trening normalno i sve je u redu“.



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara