(©MN Press)
(©MN Press)

Obradović crta skicu za majstoricu: Isti moral, želja i požrtvovanje

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 13:38

„Kao što smo imali od druge utakmice“, kaže trener Partizana

Odavno nije bilo zanimljivije. Šteta je što senku na finale bacaju oni koji nisu na terenu.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde će u ponedeljak veče (20.00) igrati petu utakmicu, majstoricu, u kojoj će biti odlučeno ko će biti novi prvak ABA lige.

Izabrane vesti

Pobednik će dobiti vizu za Evroligu i to najvredniji deo trofeja. Partizan je odigrao izvanrednu četvrtu utakmicu, pregazio je Zvezdu, ali će u petom meču biti gost, igraće se pred navijačima crveno-belih.

Trener Partizana Željko Obradović je svojim pulenima nacrtao recept kako moraju da igraju u poslednjoj utakmici u sezoni da bi se okitili trofejem.

„Treba se pripremiti razmišljajući o tome šta sve može da se promeni u odnosu na sve ove četiri utakmice koje smo odigrali. Detalji mali ponovo. Ono što bih ja voleo da ekipa ima isti moral, istu želju i požrtvovanje kao što smo imali praktično od druge utakmice u ovoj finalnoj seriji. Analizirali smo mnogo ovih prethodnih 7 dana sve neke sitne detalje, naravno da se bavimo time kao što se time bave i u Crvenoj zvezdi. Očekujem zaista zanimljivu utakmicu i neka pobedi bolji", istakao je Obradović za klupski sajt.

Kapiten Partizana Rade Zagorac smatra da su prethodne četiri utakmice bile dostojne finala ABA lige.

Mislim da su dva protivnika ponudila različite stvari u ove četiri utakmice i da je dosta toga kvalitetnog moglo da se vidi. Sve se svodi na petu utakmicu i verujem da je sezona zaslužila da se sve završi u toj jednoj utakmici. Mnogo puta sam ponovio da nema mnogo mesta za neke izmene između utakmica, ovo je možda dan više, poslužiće ekipama da se regenerišu i mi ćemo videti šta možemo da ipak pripremimo za tu petu utakmicu", poručio je Zagorac.


tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara